Poliţiştii ieşeni au fost puşi pe jar de un apel la 112: „Te omor!” Cine era apelantul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii ieşeni s-au grăbit să intervină în cazul unui apel la 112 prin care o femeie ar fi cerut ajutorul, deoarece viaţa îi era ameninţată, dar au avut o supriză de proporţii odată ajunşi la faţa locului.

Poliţiştii au fost alertaţi de un copil care nu voia să meargă la şcoală. Foto arhivă
Poliţiştii au fost alertaţi de un copil care nu voia să meargă la şcoală. Foto arhivă

Joi, STS a informat IPJ Iași despre primirea unui apel la numărul unic 112 prin care o femeie solicita ajutorul, viața fiindu-i în pericol, în timp ce pe fundal se distingea vocea unui bărbat, care întreba retoric "Te omor, nu?”.

Convorbirea s-a întrerupt brusc şi, deşi s-a încercat numărului, telefonul a fost închis şi persoana în cauză nu a mai putut fi contactată. A fost verificat numărul de telefon şi s-a contatat că nu există apeluri anterioare către 112 şi nici nu a fost accesat link-ul de localizare.

În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să stabilească adresa de la care s-a sunat şi au pornit în viteză către aceasta. Numai că, odată ajunşi la destinaţia, ei au avut surpriza să descopere că apelantul este un minor în vârstă de 13 ani, care apelase 112 în timp ce era certat de tatăl său deoarece nu vrea să se ducă la şcoală.

Şi copilul şi tatăl său au fost conduși la sediul Secției 1 Poliție Iași, pentru stabilirea situației de fapt.

Vă reamintim că recent două apeluri false la 112 care au semnalat prezenţa unor dispozitive explozive la un hotel şi apoi la o fabrică din Timişoara au creat panică printre locuitori şi au determinat mobilizarea autorităţilor inutil.

Poliţia Română a demarat chiar şi o campanie de prevenire a apelurilor abuzive la 112, sub sloganul „Gândeşte! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepseşte! Sună responsabil!”.

Legislația din România prevede că „alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe poate fi sancționată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunității”.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite