Cum îşi pierd oamenii din neglijenţă privirea de vultur. Exerciţiul banal care face inutili ochelarii de vedere până la adânci bătrâneţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vederea poate fi protejată cu ajutorul unor exerciţii pentru ochi FOTO: Arhivă
Vederea poate fi protejată cu ajutorul unor exerciţii pentru ochi FOTO: Arhivă

Vederea este afectată în special de înaintarea în vârstă. Medicii oftalmologi au recomandări pentru a evita afecţiunile vederii. Exerciţiile pentru ochi, protejarea lor de anumite medii care le dăunează şi consumul unor alimente energizante sunt câteva dintre sfaturi.

Medicii oftaolmologi susţin că, indiferent de vârstă, vederea este afectată şi este recomandat să se facă periodic un control. Specialiştii au însă şi recomandări pentru prevenirea acestor afecţiuni. Important este mediul în care omul stă, cât de solicitată este vederea la locul de muncă.

Mai exact, este ştiut că monitorul oboseşte ochii, iar oftalmolgii recomandă ca atunci când lucrezi la calculator să faci pauze la fiecare 2-3 ore şi să porţi chiar nişte ochelari cu lentile protectoare. Ochii au de suferit şi la soarele puternic, de aceea este recomandat să se poarte ochelari polarizaţi. De asemenea, dacă stai în fum, este indicat să îţi pui picături în ochi pentru că aceştia îşi pierd hidratarea. 

Extrem de benefice pentru vedere sunt alimentele. Pe lângă morcovi, mai sunt şi alte alimente care au meritul de a proteja privirea. Se numără aici ouăle varza, spanacul (au luteină), mango, piersici (conţin beta caroten), portocale, căpşuni, roşii (au vitamina C). 

„Sunt absolut necesare alimentele bogate în vitamina A, Omega 3 şi luteină, cum ar fi morcovul, salata, peştele, uleiul de peşte. Este foarte bine pentru vedere ca, în fiecare zi, să se consume salată. Pe lângă alimentaţie trebuie să fim atenţi şi la odihnirea ochilor. La fiecare 2-3 ore trebuie să luăm o pauză, să ne uităm în infinit, iar seara, neapărat să ţinem ochii închişi câte 2-3 minute, apoi să-i deschidem. Dacă facem acest exerciţiu în mod repetat ochii se odihnesc, scapă de tensiune’’, spune Camelia Bogdănici, medic oftamolog. 

Exerciţiile pentru vedere sunt extrem de importante pentru ochi. Acestea ar trebui realizate dimineaţa şi înainte de culcare. Închiderea ochilor pentru 7 secunde şi deschiderea ochilor larg pentru alte câteva secunde, în mod repetat, ajută la vasculariarea musculaturii ochilor şi elimină tensiunea.

Vă mai recomandăm:

Patru cele mai frecvente boli ale toamnei şi trucuri pentru a le „fenta“ prin întărirea sistemului imunitar

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite