Cum arată una dintre cele mai proaste şosele din România. Drumul este imposibil de parcurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO bzi.ro
FOTO bzi.ro

Locuitorii comunei ieşene Ungheni nu beneficiază de infrastructură rutieră, iar zilele ploioase sunt o adevărată povară.  Autorităţile ridica din umeri când vine vorba despre modernizarea drumului judeţean 249 A.

Un drum judeţean din zona de est a judeţului Iaşi a devenit un adevărat coşmar pentru locuitorii din zona respectivă Şoseaua DJ 249 A se numără printre cele mai proaste artere din judeţul Iaşi.  

Contractul de lucrări de asfaltare a fost semnat încă de anul trecut, dar proiectul nu a fost încă demarat. 

Oamenii din comună au ajuns la capătul răbdării. 

„Deja s-a ajuns într-o stare deplorabilă. Nu se mai poate circula pe el. Majoritatea cetăţenilor din comună circulă pe acest drum că fac naveta, au servicii către oraş, au copii la şcoală. Deja autobuzul care circulă din ora în ora, întoarce undeva în localitatea Bosia deci, nici nu mai circula până la Ungheni”, explică Ilie Săcăleanu, consilier local în comuna Ungheni. 

Au fost depuse mai multe proiecte şi înaintate o serie de discuţii, dar fără rezultat.

„Proprietar al drumului este Consiliul Judeţean. Primele documente au fost iniţiate în 2017, primele hârtii au fost depuse la BRCT în 2018. Ulterior, s-a ajuns la proiectul tehnic şi la licitaţia pentru execuţie. Doar că au apărut probleme cu proiectul din Sângerei, ceea ce ne-a afectate şi pe noi. Documentele sunt depuse la BRCT, la Ministerul Dezvoltării şi sperăm să se rezolve situaţia. Acolo, lucrarea a stagnat din cauza unui cetăţean nemuţumit cu exproprierea. La ei, legile sunt mai dure, şi până nu este gata procesul, nu poate fi derulată lucrarea. Fiind proiect comun, suntem şi noi afectaţi”, a menţionat Iulian Marcu, primarul comunei Ungheni.

Problema, care persistă de mai bine de zece ani, este ridicată la fiecare şedinţă de Consiliu Local. 

Primele utilaje au început să apară pe străzile comunei la sfârşitul lunii iunie, înainte de protestul care a fost anunţat de consilieri în faţa primăriei. 

Şoseaua este reabilitată în baza unui proiect transfrontalier, însă partea din Republica Moldova nu poate demara obiectivul. Lucrarea are o valoare de 2,3 milioane de euro. 

Deşi este o comuna apropiată de centrul oraşului Iaşi, drumurile arată aşa de mai bine de 10 ani. Nici măcar strada care trece prin centrul comunei şi ajunge la primărie nu este reabilitată. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Mizele de dincolo de Afganistanul părăsit de americani, de NATO şi de Occident

Belgia îşi recheamă ambasadorul de la Seul după ce soţia acestuia s-a implicat într-o nouă „altercaţie fizică”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite