Belgia îşi recheamă ambasadorul de la Seul după ce soţia acestuia s-a implicat într-o nouă „altercaţie fizică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţia ambasadorului belgian la Seul a mai lovit un angajat sud-coreean şi în aprilie Foto Arhivă
Soţia ambasadorului belgian la Seul a mai lovit un angajat sud-coreean şi în aprilie Foto Arhivă

Belgia îşi recheamă ambasadorul său la Seoul „fără alte întârzieri”, după ce soţia delegatului a fost acuzată că a intrat într-o a doua altercaţie fizică cu angajaţi sud-coreeni în patru luni.

Poliţia districtuală din Yongsan, Seul, a confirmat pentru CNN că Xiang Xueqiu, soţia ambasadorului belgian la Seul a fost implicată într-un incident fizic cu un măturător al muncipialităţii, luni, în cartierul Hannam din Seul.

Conflictul a pornit de la faptul că angajatul primăriei ar fi atins-o cu mătura pe soţia ambasadorului în timp ce făcea curăţenie într-un parc. Cei doi s-au lovit reciproc - ea l-a pălmuit, iar el a împins-o şi aceasta şi-a pierdut echilibrul şi a căzut.

Măturătorul a chemat poliţia, dar niciunul din ei nu a depus plângere. Soţia ambasadorului a fost dusă la o clinică pentru o consultaţie după ce s-a plâns de dureri de spate.

Ministerul belgian de Externe a confirmat pentrfu CNN faptul că avut loc o altercaţie precizând că „circumstanţele rămân neclare”.

„În urma incidentului cu doi angajaţi ai unui magazin, s-a convenit ca ambasadorul să se întoarcă împreună cu soţia sa în luna iulie. Având în vedere această nouă situaţie, responsabilitatea  pe care un ambasador o are faţă de ţara gazdă şi dorinţa noastră de a menţine relaţiile excelente pe care le avem cu Republica Coreea, vicepremierul Sophie Wilmès a sugerat luni că ar dori ca el să revină în ţară, fără alte întârzieri ", a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a declarat că va „verifica faptele incidentului şi va răspunde activ cooperând cu agenţiile conexe, dacă este necesar”.

Peter Lescouhier, ambasadorul belgian la Seul, a prezentat scuze în aprilie după ce soţia sa a lovit un angajat al unui magazin, incidentul fiind surprins pe camerele de supraveghere.

Incidentul s-a petrecut pe 9 aprilie, într-un magazin de haine din Seul. Xiang Xueqiu, în vârstă de 63 de ani, a petrecut aproape o oră probând haine în magazin, apoi a vrut să plece, scrie presa coreeană.

Un angajat a urmărit-o în timp ce părăsea magazinul pentru a se asigura că hainele pe care le purta, care proveneau din acelaşi magazin, nu erau noi şi neplătite.

Soţia ambasadorului s-ar fi întors în magazin după angajat şi, într-o confruntare surprinsă de camera de supraveghere, pare să fi împins şi lovit un alt angajat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite