Ce spun despre noi degetele pe care purtăm inelele. Legătură dintre aceste bijuterii şi viaţa noastră amoroasă
0De cele mai multe ori alegem inconştient pe ce degete purtăm inele. Potrivit specialiştilor în comunicare nonverbală, modul în care folosim aceste bijuterii poate dezvălui foarte multe despre personalitatea noastră.
Psihologul şi expertul în comunicare verbală şi nonverbală Joseph Messinger prezintă în lucrarea sa „Dicţionar ilustrat al gesturilor“ o amplă analiză asupra semnificaţiei legate de modului în care sunt purtate inelele.
„Inelele mai degrabă dezvăluie decât înfrumuseţează mâinile“, este de părere specialistul, care a ajuns la concluzia că există peste 1.000 de variante de a combina aceste bijuterii. „Nu există nimic inocent la inelele care împodobesc cu mândrie unul sau mai multe degete. Întrucât cine spune inel, spune seducţie“, punctează Joseph Messinger.
Îniţial, acesta prezintă semnificaţia purtării, în mod frecvent, a câte unui inel pornind de la degetul mic stâng, ca mai apoi să analizeze şi modul în poate fi interpretată purtarea a câte două bijuterii, altele decât verigheta.
Degetul mic stâng- În opinia expertului reprezintă copilăria, trecutul amintirile şi trădează o persoană nostalgică, regresivă, pradă amintirilor din copilărie. Cel care poartă un inel pe acest deget este un copil într-un corp de adult.
Inelarul stâng- Acesta este degetul implicării afective, al angajamentelor, al talentelor. „Un inel (nu o verighetă) pe acest deget reprezintă o cerere de afecţiune. În schimb, aveţi grijă, dacă pe acest deget se poartă un dublet de inele. Combinaţia indică o femeie sufocantă, aflată în căutarea unei simbioze amoroase. Un inel, sau mai multe, pe inelarul stâng indică o femeie care-şi caută un candidat la căsătorie“, transmite Joseph Messinger.
Inel pe mijlociul stâng- Arată stima de sine sau imaginea de sine şi trădează o perturbare a imaginii sau a stimei de sine. „Individul tânjeşte după recunoaşterea celorlalţi, fără de care el nu poate exista în proprii ochi“, este de părere expertul.
„Am constatat că majoritatea fetelor îşi puneau inelul cu montură pe degetul mijlociu al mâinii stângi, chiar dacă aveau inele simple, tip verighetă, şi pe alte degete. Iar degetul mijlociu al mâinii stângi este degetul look-ului prin excelenţă, simbolizând stima de sine sau imaginea de sine (...) purtarea unui inel pe acest deget corespunde nevoii de a întări o imagine de sine nesigură cu privire la impactul de seducţie pe care îl are asupra anturajului“- psiholog Joseph Messinger
Un inel pe arătătorul stâng- Potrivit psihologului, este degetul aparentei supuneri, reprezintă imaginea mamei, dar şi gelozia, posesivitatea, mai ales a celor care poartă podoabe exclusiv pe acest deget.
Inel pe degetul mare stâng- Este considerat suportul simbolic al creativităţii, al imaginaţiei şi al sensibilităţii. Purtarea unui inel pe acest deget subliniază nevoia de alintări şi complimente.
Inel pe degetul mare drept- „Un inel pe acest deget este ca o reclamă de neon care clamează lipsa de satisfacţie sexuală“, subliniază psihologul.
Un inel pe arătătorul drept- Aceste este considerat degetul care acuză, este degetul imaginii paterne, al stăpânirii de sine, al orgoliului sau al autorităţii. Purtarea unui inel pe acest deget „trădează pe ucenicul dictator sau pe tiranul domestic în toată splendoarea sa, pe tânăra care caută un substitut al imaginii paterne sau pe femeia care a investit prea mult în carieră, în detrimentul vieţii amoroase“. Aceste persoane simt nevoia de dominare a anturajului, crede expertul.
Mijlociul drept- Este degetul organizării mentale sau intelectuale. Trădează o cultură a prejudecăţilor cu un prag foarte ridicat la intoleranţă.
Inelarul drept- Este degetul schemelor voluntare, al dorinţei de a parveni şi al tenacităţii. „Inelarul mâinii drepte este şi degetul automatismelor“, afirmă psihologul.
Inel pe degetul mic drept- Este considerat degetul trufiei, al curiozităţii şi al ambiţiei: „indică un individ mai ambiţios decât majoritatea şi uneori şi mai vanitos“.
Specialistul în comunicare verbală şi nonverbală a detaliat semnificaţiile şi pentru cele 45 de combinaţii în binom. Acestea pot fi consultate în volumul „Dicţionar ilustrat al gesturilor“.
Citeşte şi:
Antreprenor de pe băncile şcolii. A creat în timpul liber o aplicaţie care pune la treabă poliţia