Academia Velo ajunge la Iaşi. Elevii din trei şcoli învaţă cum să evite accidentele rutiere atunci când sunt pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada martie-iunie 2017,  Asociaţia ProBikeAddiction implementează un proiect unic în Moldova. În parteneriat cu Fundaţia Comunitară Mureş, elevii din trei şcoli vor urma un curs de educaţie rutieră pe bicicletă.

Tinerii din Iaşi vor lua parte la un curs inedit în Regiunea de Nord-Est: Academia Velo, care se desfăşoară deja în Târgu Mureş, Odorheiul Secuiesc, Miercurea Ciuc şi Reghin.

„La Iaşi ne dorim să implicăm în proiect cel puţin 150 de elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. În acest sens, am semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Trei licee s-au arătat deja interesate de cursurile de educaţie rutieră pe biciclete. Este vorba despre Liceul Teoretic «Miron Costin», Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări şi Liceul Tehnologic Economic de Turism“, a declarat Ioana Amăriuţei Popa, preşedintele Asociaţiei ProBikeAddiction şi coordonatorul de la Iaşi al Academiei Velo.


Potrivit acesteia, „obiectivul principal al proiectului este creşterea siguranţei rutiere prin educarea, conştientizarea bicicliştilor despre legislaţia rutieră şi cauzele cele mai frecvente ale accidentelor în care sunt implicaţi aceştia, contribuind astfel la o mobilitatea urbană sustenabilă şi creşterea calităţii mediului urban“.

Practic, cursurile Academiei Velo se desfăşoară pe doua module - partea teoretică, de 3-4 ore şi partea practică, de 6-8 ore.

„Ne dorim ca până la vacanţa de Paşte să terminăm modulul teoretic la toate cele 3 licee. Cursurile sunt gratuite”, a mai adăugat preşedintele Asociaţiei ProBikeAddiction.


Aceasta a mai precizat că în cadrul proiectului, la mijlocul lunii martie, va avea loc la Iaşi un curs de pregătire a trainerilor şi acesta fiind gratuit şi susţinut de formatori de la Fundaţia Comunitara Mureş.

Academia Velo este un proiect implementat la Iaşi în urma parteneriatului dintre Asociaţia ProBikeAddiction şi Fundaţia Comunitară Mureş. Aceasta din urmă este beneficiară a programului Safe 4 Cycling iniţiat de Asociaţia Sportivă Vuelta în colaborare cu alţi doi parteneri - Mobile Radfahrschule din Austria şi Mobycon din Olanda- în cadrul căruia a fost elaborat un program de educaţie rutieră pe bicicleta prin programul Erasmus +.

Materialul comun de învăţare, pe baza metodologiei şi experienţelor celor patru parteneri -BringaAkadémia, Academia Velo, Easy Drivers RADFAHRSCHULE, Mopycon- va putea fi utilizat în toate şcolile din Europa.

Citeşte şi:

Cum vrea Iaşiul să devină primul municipiu din ţară cu „zero deşeuri“: de la tarif diferenţiat pentru gunoi până la ateliere de reparaţii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite