Şeful unui compartiment din Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, reclamat că a luat credite în numele angajaţilor
0
Şeful Compartimentului Resurse Umane al DSVSA Hunedoara, Marcela Ciucă, a fost reclamat la Poliţia Deva că a luat credite de peste 100.000 de lei în numele angajaţilor instituţiei, de la Casa de Ajutor Reciproc unde deţinea funcţia de vicepreşedinte, plângeri fiind depuse şi la Parchet.
Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara au depus, în ultima săptămână, plângeri la Poliţia municipiului Deva şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva împotriva şefului compartimentului Resurse Umane al DSVSA Hunedoara, Marcela Ciucă, pe care îl acuză că a luat în numele lor împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc din Deva, "Expresul CFR", unde fusese numit vicepreşedinte. Sindicatul Medicilor Veterinari din cadrul DSVSA Hunedoara a întocmit o listă cu 32 de nume, adică jumătate din angajaţii instituţiei, care figurează cu împrumuturi între 3.000 şi 7.000 de lei, suma totală a prejudiciului fiind de 119.000 de lei.
"Eu am fost făcut membru al acestui CAR fără ştirea mea, fără accept scris sau cel puţin verbal. Această doamnă a avut acces la datele mele personale, fiind şefă în cadrul compartimentului Resurse Umane şi a solicitat şi a obţinut un împrumut în numele meu de 3.000 de lei. Repet. Totul s-a întâmplat fără ca eu să ştiu, fără să existe acceptul meu scris sau verbal. Când am întrebat-o ce s-a întâmplat, ea a răspuns senină: ?Asta este, am făcut-o?. Preşedintele CAR mi-a spus să nu depun plângere că datoria îmi va fi ştearsă. Bineînţeles că am depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi aştept să mi se facă dreptate", a declarat unul dintre păgubiţi, Florin Cornea, angajat al DSVSA Hunedoara.
O colegă a lui, care a încercat să ia un credit şi apoi a renunţat, a aflat că are pe numele ei un credit de 6.000 de lei. "Am făcut actele necesare împrumutului şi ulterior m-am răzgândit. Am aflat recent că de fapt actele au fost validate şi împumutul şi banii au fost luaţi de colega mea. Sunt colegi de-ai mei care au făcut actele, dar au luat sume mult mai mici decât sunt înscrise în contract sau unii care nici măcăr nu ştiau că sunt datori. Mai sunt şi giranţii aduşi de cei care au dorit să ia credite şi care s-au trezit că au împumuturi pe numele lor", a spus Aurora Peterffy, angajată a DSVSA Hunedoara.
Imediat ce s-a aflat despre existenţa creditelor, Marcela Ciucă şi-a luat concediu medical şi de atunci niciun coleg nu a mai văzut-o. Conducerea DSVSA a trecut-o pe un post inferior şi a ridicat actele pe care le avea în grijă. "Prin decizia directorului executiv adjunct ea a predat tot inventarul de la compartimentul Resurse Umane. Comisia a inventariat totul şi bineînţeles a fost numită o altă colegă care se va ocupa de biroul de Resurse Umane. S-ar putea să mai fie colegi care apar ca giranţi, dar asta o să vedem în următoarele săptămâni când o să înainteze ancheta", a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, reprezentantul Sindicatului Medicilor Veterinari din cadrul DSVSA Hunedoara.
Poliţia a început o anchetă în acest caz. "Poliţia municipiului Deva a primit mai multe sesizări din partea unor cetăţeni care reclamau faptul ca o angajată a instituţiei publice DSVSA Hunedoara a luat credite folosind datele personale ale reclamanţilor. Sesizările au fost înregistrate, urmând a li se da curs şi verificate, iar în funcţie de concluzii vom lua măsurile prevăzute de lege", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu.
De la adresa din Deva unde figurează sediul Casei de Ajutor Reciproc din Deva, "Expresul CFR", a dispărut afişul cu numele societăţii, iar uşile şi ferestrele sunt închise.