„Bila” ştrandului de două milioane de euro a făcut valuri în Consiliul Local Hunedoara. Investiţia va fi realizată
0
Consiliul Local Hunedoara a adoptat proiectul care prevede realizarea studiului de fezabilitate pentru o instalaţie de valuri, estimată la 130.000 de euro, pentru noul ştrand din Hunedoara. Investiţia a stârnit reacţii de împotrivire din partea unor consilieri.
Până la sfârşitul anului viitor, Hunedoara va avea un ştrand în care vor fi investiţi circa două milioane de euro, însă în proiect nu a mai fost prevăzută o instalaţie de făcut valuri, în valoare de aproximativ 130.000 de euro. Instalaţia a fost considerată o achiziţie costisitoare de unii dintre consilierii locali din Hunedoara, totuşi proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru investiţie a fost adoptat. Astfel, unul dintre bazinele noului ştrand va fi dotat cu „bila de valuri”.
Sistemul va fi achiziţionat
„Nu este vorba de o simplă bilă. Noi am gândit iniţial acest proiect pentru un sistem de realizat valuri la ştrand, dar investiţia era costisitoare. Între timp a apărut o tehnologie nouă, este vorba de un sistem de creat valuri, care are încorporate nişte motoare şi poate fi controlat de la distanţă cu o telecomandă. În interiorul ştrandului se va realiza practic un alt ştrans separat prin pereţi transparenţi, accesul în in acest spaţiu se va face de pe două părţi şi în funcţie de cine se află acolo, copii sau adulţi, se poate regla intensitatea valurilor, care pot ajunge până la 70 de centimetri. Această bilă va putea fi transportată şi în interiorul bazinului de înot. Am considerat că vom mări atractivitatea ştrandului prin acest sistem, mai ales că puţine ştranduri din ţară au aşa ceva”, a precizat primarul Viorel Arion. La Băile Felix esistă o astfel de instalaţie, iar Ştrandul Neptun din Arad este dotat cu o astfel de instalaţie, achiziţionată în 2008, care s-a defectat însă anul trecut.
Unii dintre consilierii locali au reclamat faptul că investiţia nu este o prioritate pentru administraţia locală şi că banii ar fi trebuit acordaţi pentru realizarea altor proiecte, în special pentru repararea carosabilului unor străzi. Alţi consilieri au sesizat că studiul de fezabilitate, care ajunge aproape la jumătate din valoarea investiţiei este costisitor. Cei care au fost în favoarea proiectului susţin că dacă acesta nu va fi realizat înainte ca ştrandul să fie finalizat, ulterior costurile ei vor fi mult mai ridicate.
Ştrand construit din fonduri de la buget
Lucrările la noul ştrand din Hunedoara au început în luna iunie, pe un fost teren viran din incinta Stadionului Michael Klein. Până în vara anului viitor investiţia va fi finalizată, au anunţat reprezentanţii Primăriei Hunedoara, beneficiar al proiectului. Proiectul este executat de Acomin şi are o valoare de aproape două milioane de euro. Finanţarea investiţiei va fi asigurată de la bugetul local, în măsura în care administraţia locală nu va găsi surse externe pentru a acoperi cheltuielile. Noul ştrand din Hunedoara este construit în imediata apropiere a Bazinului de Înot, pe o suprafaţă de aproape 9.000 de metri pătraţi. Va avea o capacitate de circa 450 de personae, un bazin de peste 2.100 de metri pătraţi şi un bazin pentru copii de 108 metri pătraţi.
Vă recomandăm şi:
Aproape două milioane de euro vor fi investiţi în construirea ştrandului din Hunedoara, cea mai mare parte a fondurilor urmând să fie achitată de la bugetul local, dacă în viitorul apropiat administraţia locală nu găseşte alte mijloace de finanţare.
Telegondolă, cinema 3D şi aqualand, în oraşul extremelor de la polul sărăciei
Vulcan, unul dintre municipiile cele mai sărace ale judeţului Hunedoara, a reuşit în ultimii ani să atragă investiţii de lux, estimate la peste 15 milioane de euro. Ultima dintre ele este un parc acvatic, care va fi construit cu fonduri de la Uniunea Europeană.
Cum va arăta ştrandul de două milioane de euro, ce va fi construit în Hunedoara
Primăria Hunedoara a anunţat construcţia unui ştrand modern, în care vor fi investiţi peste două milioane de euro de la bugetul local. Execuţia proiectului va demara în următoarele zile şi va fi finalizată, potrivit conducerii administraţiei locale, în vara anului viitor.
Lacul Cinciş a devenit o afacere privată. Cei care vor să îşi instaleze corturile pe malurile lui au din ce în ce mai puţine opţiuni. Le-au rămas câteva petece de pământ, pe care accesul nu a fost încă îngrădit de noii proprietari de terenuri, vile şi pensiuni.