Ziua Internaţională a Apei sărbătorită cu mare fast la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi de diferite vârste, precum şi persoanele private de libertate de la penitenciarul Giurgiu au participat la o acţiune de informare organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu

Începând cu micuţii din clasa a IV-a şi continuând cu elevii de clasa a VIII, cele două evenimente, ,,Ziua Internaţională a Apei” şi ,,Luna Pădurii” au fost marcate la Giurgiu cu manifestări de informare şi conştientizare cu privire la importanţa calităţii apei şi a biodiversităţii din zona municipiului şi judeţului Giurgiu. Elevii de clasa a IV-a de la Şcoala Generală nr.4 ,,Mihai Eminescu” din municipiu au întocmit nişte referate având ca temă ,,Ziua Internaţională a Apei”, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate de reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu.

,,Ape pentru Oraşe” la Penitenciarul Giurgiu

Totodată, persoanele private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu au participat la o acţiune de informare şi conştientizare privind protecţia naturii şi reducerea consumului de apă având în vedere că la ora actuală mai multe zone de pe glob sunt afectate puternic de secetă, iar România nu dispune de rezerve substanţiale de apă. ,,Programul sub care s-a desfăşurat acţiunea de la Penitenciar poartă denumirea ,,Ape pentru oraşe”. Le-am prezentat o serie de informaţii cu privire la staţiile de epurare a apei, poluarea apelor şi i-am asigurat de calitatea neândoielnică a apei potabile din Giurgiu” a spus pentru ,,Adevărul de Seară” purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu, Daniela Neagu.

Analize de laborator complexe ale apei

,,Agenţia de Mediu supraveghează foarte atent efluenţii ( deversările după epurarea apelor direct în apele de suprafaţă-râuri), pentru a asigura o calitate conform normelor admise înât să nu se producă o poluare a râurilor, lacurilor şi fluviului Dunărea” ne mărturiseşte inginer Rada Duţă, şef Serviciu Monitorizare din cadrul APM Giurgiu. Laborantele agenţiei au efectuat mai multe analize ale apei cu analizatoare automate precum şi o serie de analize complexe fizico-chimice, biologice şi microbiologice.

Giurgiuvenii sunt interesaţi de calitatea apei

,,Este absolut firesc să dorim să ne asigurăm că apa de la robinetul nostru poate fi consumată cu încredere  fără ca să ne fie teamă că ne vom îmbolnăvi” ne spune Maria Ghelmez din Giurgiu. Femeia ne spune şi un secret pe care îl păstrează din vremea bunicii sale, prin care purifică apa. ,,În fiecare primăvară introduc în fântâna din curtea casei mele un bulgăre de var nestins, pe care îl las până a doua zi. Bunica spunea că varul omoară toţi microbii din apă şi că limpezeşte apa” adaugă Maria.

Luna Pădurii va începe ,,în trombă” la Giurgiu

Ca în fiecare an a devenit o tradiţie ca Agenţia de Mediu din Giurgiu în colaborare cu Direcţia Silvică şi cu copiii din clasele primare de la şcolile giurgiuvene să planteze puieţi de pomi. ,,Anul acesta Direcţia Silvică Giurgiu, cea care gestionează această acţiune asigură un număr de 50 de puieţi care vor fi plantaţi de micuţii giurgiuveni în parcurile din municipiu” a mai spus Daniela Neagu.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite