Toma Petcu, subprefectul de Giurgiu, implicat într-un accident de circulaţie provocat de un jandarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suprefectul a fost rănit doar în zona feţei. FOTO ARHIVA ADEVARUL
Suprefectul a fost rănit doar în zona feţei. FOTO ARHIVA ADEVARUL

Suprefectul de Giurgiu, Toma Petcu, a fost implicat miercuri dimineaţă într-un accident de circulaţie pe Drumul Naţional 5, în dreptul localităţii Uzunu. Maşina în care se afla Toma Petcu a fost acroşată de un autoturism condus de un jandarm giurgiuvean. Subprefectul a ajuns la spital.

Accidentul a avut loc miercuri, 27 noiembrie, în jurul orei 9.00, pe DN5, la ieşirea din localitatea Uzunu.

Toma Petcu (35 de ani) se afla în maşina de serviciu condusă de şoferul său. Din primele date se pare că maşina se îndrepta spre Bucureşti.

La ieşirea din satul Uzunu (comuna Călugăreni), maşina Prefecturii a fost lovită de un autoturism care a intrat pe contrasens.

"Şoferul care a provocat accidentul se îndrepta spre Giurgiu şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, maşina sa a derapat după care a intrat în coliziune pe celălalt sens de mers cu un autoturism în care se afla subprefectul Toma Petcu" a declarat pentru "Adevărul" purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

Conducătorul auto vinovat de acest accident are 30 de ani şi este jandarm la o unitate din Bucureşti. Din primele informaţii se pare că acesta îşi încheiase tura şi se întorcea acasă, în municipiul Giurgiu. Atât jandarmul cât şi şoferul lui Toma Petcu nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Subprefectul Toma Petcu a ieşit cel mai şifonat din evenimentul rutier petrecut pe DN5. Acesta a suferit un traumatism, fiind transportat la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru investigaţii. Din fericire nu a fost nimic grav, subprefectul întorcându-se la muncă.

În urma accidentului IPJ Giurgiu a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii acestuia. Jandarmul este cercetat în stare de libertatepentru vătămare corporală din culpă.

De asemenea, oamenii legii verifică şi modul de acţiune al administratorului drumului şi a celor care au contracte de deszăpezire după ce la locul accidentului s-a stabilit că un strat de zăpadă acoperea carosabilul, fiind unul din motivele producerii evenimentului rutier.

- - - - - - - - - - - - -

Toma Petcu se afla în maşina instituţiei, în dreapta, şi se îndrepta spre Bucureşti. Accidentul s-a petrecut pe DN5, când din sensul opus a apărut maşina unui jandarm, care a intrat pe contrasens.

Subprefectul a fost rănit în zona feţei şi a fost trimis la un spital din Bucureşti, pentru investigaţii.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite