VIDEO Codul portocaliu de ninsori nu-i împiedică pe traficanţii de ţigări să acţioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii gălăţeni care au atenţionat un bărbat să conducă prudent, pe drumul care leagă Galaţiul de Brăila, au fost surprinşi să afle că acesta era traficant de ţigări. Nu înainte însă ca bărbatul să piardă controlul maşinii şi să zboare de pe şoseaua dig. Mii de pachete de ţigări s-au împrăştiat pe câmp.

Jandarmii gălăţeni aflaţi în misiune de patrulare în zona ieşirii din municipiul Galaţi Galaţi, şoseaua dig Galaţi - Brăila au observat în jurul orei 12:30 în trafic un autoturism marca Opel Zafira, a cărui conducător auto manifestă un comportament imprudent în trafic. Cum condiţiile meteo sunt nefavorabile şi există posibilitatea producerii unui eveniment rutier, jandarmii gălăţeni au încercat să se apropie de conducătorul auto şi să-i atragă atenţia asupra conduitei preventive.

Ύn acel moment conducătorul auto a accelerat şi a pătruns pe contrasens, fapt ce a trezit suspiciuni echipajului care a pornit în urmărirea acestuia, luând totodată legătura cu Jandarmeria Brăila şi Poliţia Brăila pentru a bloca în trafic autoturismul vizat. Datorită condiţiilor meteo nefavorabile şi a depunerilor de zăpadă pe carosabil conducătorul auto a ieşit cu autoturismul în decor, rupând parapetul de protecţie a şoselei dig Galaţi - Brăila.

Jandarmii gălăţeni s-au apropiat de autovehiculul avariat pentru a vedea dacă conducătorul auto necesită îngrijiri medicale, acesta refuzând pe motiv că nu a suferit leziuni sau traume. Totodată jandarmii au observat împrăştiate pe câmp mai multe pachete de ţigări cu timbru accizabil de Republică Moldova, marca MT, iar în portbagajul autoturismului alţi cinci saci cu ţigări de aceeaşi marca.

În urma numărării s-a constatat că suspectul transporta 50.000 de ţigarete fără forme legale. Suspectului, T. Costel de 47 de ani din municipiul Galaţi. i-au fost inrtocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile cercetările fiind continuate de Poliţia Municipiului Brăila. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite