Ţeapă de 200.000 de euro cu maşini închiriate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au anihilat o grupare infracţională, ai cărei membri închiriau maşini pe care apoi le vindeau dându-se drept proprietarii acestora.Cinci dintre escroci au fost arestaţi la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, iar unul dintre ei a primit interdicţia de a părăsi ţara.

După un filaj de aproape o lună de zile, oamenii legii au reuşit să-i identifice şi să-i reţină pe cei şase membri ai unei grupări infracţionale care a recurs la o formă de escrocherie destul rar utilizată în România.

Cele şase persoane închiriau maşini pe care le vindeau apoi folosind acte falsificate. Trei persoane au căzut în plasa escrocilor, prejudiciul fiind estimat la 190.000 de euro.

„Două din cele şase persoane au închiriat o autoutilitară marca Renault, un autoturism Skoda Octavia şi o autoutilitară Iveco, pe care le-au vândut ulterior", ne-a declarat prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, procurorul Liliana Constanda.

Primii patru membri ai grupării au primit deja mandate de arestare pentru 29 de zile. Este vorba de Aurel Similache, Vasile Manole, Alin Costin Rusu şi Vitalis Antoci, care se ocupau de „formalităţile" ce ţineau de vânzarea maşinilor.

George Toader şi Gheorghe Sava închiriau autovehiculele, pe care apoi le plasau celorlalţi membri ai grupării.

Maşinile erau vândute de formă iar păgubiţii erau lăsaţi să se descurce cu firmele de unde acestea fuseseră închiriate.

Au rămas cu paguba

George Toader şi Gheorghe Sava au ajuns, zilele trecute, în faţa instanţei cu propuneri de arestare preventivă, însă doar al doilea a fost trimis după gratii.

Judecătorii au hotărât ca, în cazul lui George Toader, să dispună obligarea acestuia să nu părăsească ţara.

„Cele şase persoane sunt acuzate de înşelăciune în formă continuată şi complicitate la aceeaşi infracţiune", precizează procurorul Liliana Constanda.

Păcăliţii au rămas deocamdată cu paguba, chiar dacă au depus plângeri la Poliţie. Nu se ştie deocamdată unde sunt cei aproape 200.0000 de euro obţinuţi din vânzarea fictivă a maşinilor.

Ca urmare a prejudiciului foarte mare, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalului Galaţi.

Pe rolul instanţei sunt în curs de judecată 52 de dosare ce vizează înşelăciuni cu cecuri fără acoperire sau delapidare, dar nici unul de acest gen.

Singura şansă pentru păgubiţi de a-şi recupera banii este procesul penal după ce escrocii vor fi trimişi în judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, infractorii riscă până la 12 ani de puşcărie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite