Secretele celui mai căutat muștar din România: gustul de odinioară, sarea de la Târgu Ocna și semințele de la plafar
0Muștarul de Tecuci este un produs care poate fi regăsit atât pe rafturile lanțurilor mari de magazine, cât și în diverse alimentare. Este un produs îndrăgit de români, însă nu toată lumea cunoaște povestea din spatele numelui.

Povestea fabricii din Tecuci, județul Galați, a început în urmă cu peste 31 de ani, atunci când inginerul agronom Gheorghe Bostan a decis să-și construiască propria afacere de conserve legume. Primele borcane de muștar de Tecuci au fost produse în anul 2000, iar comenzile au crescut de la an la an.
Astfel, muștarul de Tecuci a devenit tot mai cunoscut și preferat de români. În prezent, muștarul Teco este un brand recunoscut și apreciat la noi în țară, dar și în străinătate. Celebrul produs românesc ajunge pe rafturile magazinelor din toate regiunile țării, dar și în afara granițelor, în țări precum Italia, Franța și Elveția.
Secretele celebrului muștar de Tecuci
Compoziția unui muștar de masă autentic este: apă, boabe de muștar (alb sau negru), sare de la salina din Târgu Ocna, condimente precum hreanul sau curcuma, oțet natural de vin și miere naturală sau zaharină, pentru persoanele cu diabet.
„Datorită tradiției, a gustului autentic și natural, muștarul Teco a reușit să fie cunoscut pe plan național, dar și în afara țării. Mai există concurență, sunt diverși producători care au scris pe etichetă muștar de Tecuci, însă dacă veți citi eticheta veți vedea că nu sunt ingrediente naturale și nu sunt produse la Tecuci”, spune inginerul Gheorghe Bostan.
Pentru a nu face rabat de la calitate, la prepararea muștarului se folosesc doar ingrediente naturale. Din acest motiv și valabilitatea acestuia este de doar șase luni.
„Muștarul de Tecuci este un brand național și ne mândrim cu acest lucru”, susțin producătorii.
Ingredientele sunt procurate de la un plafar, iar semințele de muștar sunt românești.
Muștarul are și calități nutritive. O linguriță de muștar are doar șapte calorii și colesterol deloc. Mai mult decât atât, muștarul conține și proteine, calciu, magneziu și potasiu.