O nouă sesiune de admitere la Universitatea „Dunărea de Jos”. Trei facultăţi au încă locuri disponibile la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi încearcă pentru a treia oara să-şi acopere locurile la buget! Instituţia academică organizează o nouă sesiune de admitere la trei facultăţi unde nici măcar locurile la buget nu au fost ocupate. Este vorba de Facultatea de Inginerie, Stiinta si Ingineria Alimentelor si cea de Agronomie din Braila. Inscrierile se vor face luni şi marţi.

Ingineria este într-un declin continuu la Galaţi. Pentru al doilea an consecutiv, facultatea de profil intră în a treia sesiune de admitere. 40 de locuri la trei specializări încă îşi aşteaptă candidaţii. Lipsa de interes este o consecinţă a lipsei locurilor de muncă din acest domeniu.  

Este principala cauză care ne face să devenim neatractivi pentru absolvenţii de liceu. Sunt studenţi care şi-ar dori, din poziţia de student la Galaţi să fie transferat la Bucureşti, pentru că viaţa socială este cu totul alta. Sunt şi alte oferte de locuri de muncă, ne-a declarat Cătălin Fetecău, decan Facultatea de Inginerie. 

Facultatea a făcut eforturi pentru a atrage candidaţi, prin programe de practică şi burse generoase, dar fără succes. Deja două specializări sunt în conservare, din cauza numărului mic de candidaţi.

Conform decanului, Cătălin Fetecău, Ingineria sudării a intra în conservare dar am introdus cele mai importante cursuri de Ingineria Sudării la specializarea Ingineria Construcţiilor de Maşini. Apoi, în mod paradoxal Mecatronica ar trebuie să intre în conservare

O altă facultate fără succes în rândul tinerilor este cea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Pentru prima dată, instituţia rămâne cu 43 de locuri neocupate şi cu două specializări desfiinţate. Unii spun că exigenţa profesorilor este motivul pentru care tinerii au ocolit domeniul.

Nu sunt exagerat de severi şi exigenţa nu poate să fie amendată. Noi am lăsat o libertate de creaţie, am adus şi avem o dotare de-a dreptul excepţională, nu rămâne decât să beneficieze de ea. Mai mult decât atât, facem o practică pe care nu o mai face nimeni din universitatea noastră şi foarte puţini din ţară, a declarat Petre Alexe, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Această exigenţă este confirmată şi de studenţii care au terminat acest profil. Iulia Frăţiman s-a înscris deja la Master la acest profil şi spune că îi place foarte mult, chiar dacă este greu.

Profesorii sunt destul de severi. Adică nu există să te treacă pe ochi frumoşi. Te chinuie până scoate ceva de la tine. La început am fost pe lista de înscriere 30 şi ceva dintre care în anul patru am rămas nouă persoane. Înveţi foarte multe aici, eu recomand facultatea, chiar se face carte!

La cea de-a treia sesiune de admitere mai are locuri disponibile şi Facultatea de Inginerie de la Brăila. Admiterea nu se va da nici de această dată pe bază de dosar. 

Vom da şi pentru această ultimă sesiune de admitere probă. Proba este la algebră, din aceeaşi materie, din aceleaşi modele de teste disponibile pe site, ne-a declarat Ciprian Vlad, responsabil admitere Universitatea Dunărea de Jos Galaţi. 

Proba va dura două ore şi va cuprinde 30 de întrebări, tip grilă. La această admitere candidaţii se pot înscrie la o singură facultate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite