FOTO Dar din dar se face Rai: 16 copii sărmani dintr-un sat gălăţean, „înfiaţi” de Arhiepiscopia „Dunării de Jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul „Dunării de Jos”, Înaltpreasfinţitul Casian, a decis să înfiinţeze în sat „Şcoala de sub streaşina bisericii”, un demers prin care copiii săraci vor beneficia de hrană, haine, rechizite şi de sprijin în a-şi pregăti temele.

Arhiepiscopia „Dunării de Jos” îşi continuă demersurile pentru sprijinirea oamenilor săraci din judeţele Galaţi şi Brăila. După ce, în zilele precedente, oamenii Bisericii au făcut donaţii de mobilier, haine, alimente şi materiale pentru sătenii din Pechea şi Slobozia Conachi, precum şi pentru un centru medico-social din comuna Pechea, de data aceasta faptele bune au fost îndreptate către 16 copii sărmani din satul Odaia Manolache din comuna Vânători.

Arhiepiscopul „Dunării de Jos”, IPS Casian a decis înfiinţarea „Şcolii de sub streaşina bisericii” de la Odaia Manolache, demers prin care 16 copii din două familii harnice, dar nevoiaşe, vor primi ajutor permanent în alimente, haine, rechizite, dar şi pentru a-şi pregăti temele.

Părintele Arhiepiscop a vizitat domiciliile celor două familii şi a stabilit că enoriaşii, împreună cu preoţii, vor pune mână de la mână şi umăr lângă umăr pentru a ajuta cele două familii să-şi repare locuinţele, să le construiască băi şi cele necesare, astfel încât Paştele să-i găsească pe membrii loc aşa cum se cuvine.

IPS Casian i-a vizitat acasă pe copiii care vor face parte din acest program filantropic. S-au rugat împreună şi au stat de vorbă despre vitor. Copiii, care fac parte din familii cu posibilităţi materiale reduse, au fost prezenţi apoi comunităţii, la Sfânta biserică, şi au primit daruri din parte Ierarhului.

„Nu priviţi, fraţilor, la sărăcia lor, ci priviţi dragostea lor, căci asemenea unor păsări cu aripile lor, au reuşit până acum să-i crească sănătoşi, iar noi avem îndatorirea să-i ajutăm să-i ajute ei. Să ajutăm aceste două familii împreună cu biserica, cu preotul, cu credincioşii să-şi ajute ei copiii, creându-le condiţii decente în casă şi făcând din casa bisericii şcoală pentru ei!”, a afirmat IPS Casian, cu prilejul slujbei religioase de la biserica din localitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite