Filme de excepţie, cu intrare liberă, în cadrul Festivalului KineDok. Programul complet al spectacolelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolele sunt găzduite de Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, în perioada 21 septembrie-16 noiembrie. În cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului, 16 documentare produse în ţările participante (opt la număr, printre şi România), sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din ţară.

Joi, 21 septembrie la ora 18.00  debutează partea a doua a programului KineDok powered by One World Romania, odată cu documentarul ,,Un film autist normal” (Cehia, 2016), regia: Miroslav Janek.

Termenul „autism” poate fi interpretat precum un mod diferit de a gândi, care ar trebui să fie recunoscut şi respectat ca o categorie socială (neurodiversitate). Aşadar, întrebarea corectă este „Ce este diferit la un autist?” şi nu „Ce este greşit la el?”.

Acest film nu percepe autismul ca pe un diagnostic, ci ca pe o cale misterioasă, diferită de a gândi, un adevărat mesaj adus majorităţii societăţii. Un portret observaţional creionat unor copii sau tineri cu sindromul Asperger.

Denis este un pianist extraordinar ce poate interpreta Chopin, Vivaldi, Grieg, Beethoven sau Dvorak (în coloana sonoră a filmului se regăsesc interpretările acestuia), care vorbeşte despre cartea sa preferată, „Micul Prinţ”, unde găseşte diferite informaţii noi, cu fiecare nouă recitire. Ahmed şi Marjamka sunt frate şi soră şi provin dintr-o familie numeroasă din provincie, cu rădăcini sudaneze.

Ahmed suferă de o formă uşoară de Asperger, este jucăuş şi prietenos, pe când Marjamka este o adevărată artistă. Lukas este prietenos şi extrovertit, regizează filme de gen cu prietenul său (care nu suferă de Asperger). Înţelege tehnologia şi îşi foloseşte iPad-ul pentru a crea diferite design-uri de postere, iar în contrast, Majda este o fată depresivă şi pare cea mai tristă dintre toţi subiecţii, susţinând că îşi urăşte viaţa, şcoala şi părinţii.

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuţie alternativă de film documentar ce îşi propune să completeze distribuţia clasică şi să aducă filmul documentar mai aproape de public. Iniţiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreuna cu parteneri din 4 ţări, Kinedok se află în continuă extindere.

În 2017, programul are loc în opt ţări: Cehia, Slovacia, Croaţia,Ungaria, România, Polonia, Norvegia şi Bulgaria. În România, programul este organizat de Asociaţia One World Romania. În cadrul celei de-a treia ediţii, 16 documentare produse în ţările participante, sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din ţară.

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi vă invită în fiecare joi, la ora 18.00, în perioada 21 septembrie – 16 noiembrie, la sediul său din strada Tecuci nr.7, bloc V3, să vizionaţi o serie de 9 filme, conform următorului program:

21 septembrie 2017, ora 18,00 -  Un film autist normal
28 septembrie 2017, ora 18,00 -  Cinema, mon amour
5 octombrie 2017, ora 18,00 -  5 octombrie
12 octombrie 2017, ora 18,00 -  Regina tăcerii
19 octombrie 2017, ora 18,00 -  Plimbare sub clar de lună cu bunicul
26 octombrie 2017, ora 18,00 -  Ordine de sus & Aceia
2 noiembrie 2017, ora 18,00 - Sfârşitul lumii
9 noiembrie 2017, ora 18,00 -  Copiii lui Cain
16 noiembrie 2017, ora 18,00 -  Ceaţă peste râu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Mai multe informaţii despre KineDok, dar şi despre alte evenimente ale muzeului, pot fi găsite pe site-ul www.mavgl.ro şi pe pagina de Facebook : Muzeul de Arta Vizuala Galati https://www.facebook.com/MAVGL/.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite