Condamnare definitivă pentru un fost candidat la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Gheorghe Balâc a încercat să mituiască un judecător de la Tribunalul Galaţi pentru a-l determina să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un proces comercial

Curtea de Apel Galaţi a hotărât ieri să menţină condamnarea, de trei ani de închisoare, decisă de Tribunalul Galaţi în cazul lui Gheorghe Balâc, fost candidat la Senatul României şi Primăria Galaţi.

Judecătorii au ajuns la concluzia că omul de afaceri este vinovat de cumpărare de influenţă după ce a încercat, în perioada 15septembrie-21 noiembrie 2008, să ofere 500.000 de lei unui magistrat de la Tribunalul Galaţi pentru a câştiga un proces aflat pe rolul secţiei comerciale a instanţei.

Balâc îi oferise 150.000 de lei drept recompensă şi unei grefiere care urma să intermedieze "tranzacţia", dar aceasta l-a reclamat pe bărbat la DNA.

A cântărit flagrantul

Omul de afaceri şi-a susţinut permanent nevinovăţia, dar, în balanţă a cântărit mult flagrantul organizat de procurorii anticorupţie, în urma căruia aceasta a fost surprins pe când îi oferea bani grefierei şi îi cerea ajutorul pentru câştigarea procesului.

Flagrantul a rămas subiect de controversă şi după finalizarea procesului, întrucât Gheorghe Balâc i-a dat grefierei doar 1.000 de lei, o sumă infimă ţinând cont de cei 650.000 de lei care ar fi urmat să ajungă la femeie şi judecătorul vizat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite