Ce măsuri de prevenire a epidemiei de coronavirus a stabilit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La fiecare ghişeu al Primăriei din Galaţi a fost pus dezinfectant FOTO PM Galaţi
La fiecare ghişeu al Primăriei din Galaţi a fost pus dezinfectant FOTO PM Galaţi

Comitetul a fost convocat de primarul Ionuţ Pucheanu marţi, 10 martie 2020, şi a avut în vedere toate serviciile publice şi activităţile cu publicul desfăşurate de Primăria Galaţi şi de instituţiile subordonate. Măsurile vizează şi şcolile, precum şi transportul public.

Având în vedere regulile de prevenire a epidemiei de coronavirus stabilite la nivel naţional, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a convocat marţi, 10 martie 2020, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), cu acest prilej fiind stabilite o serie de măsuri.

Astfel, s-a decis alocarea din fondul de rezervă al municpiului Galaţi a resurselor necesare pentru branşarea celor aproximativ 200 de familii cărora le-a fost sistată alimentarea cu apă curentă din cauza datoriilor.

De asemenea, s-a stabilit suspendarea cursurilor la şcoli grădiniţe, creşe şi after school până pe 22 martie, îar în privinţa transportului public s-a impus igienizarea mijloacelor de transport în comun la fiecare capăt de linie (până acum se făcea doar noaptea, la interval de 24 de ore).

A fost prelungită perioada de acordare de facilităţi la plata impozitelor cu încă 30 de zile şi s-a decis limitarea accesului în incinta centrelor de plată a taxelor şi impozitelor locale la 10 persoane. Şi în sediul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa a Persoanei şi Stare Civilă au fost impuse măsuri similare.

S-a decis suspendarea activităţii la cele trei teatre, precum şi a accesului publicului la Baia Comunală (măsura nu se aplică în privinţa accesului la serviciile medicale şi cele de igienă personală din incinta Băii Comunale.

Competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori - se suspendă antrenamentele, cu excepţia echipelor de seniori.

CLSU Galaţi a mai stabilit şi interzicerea accesului vizitatorilor şi a aparţinătorilor spitale, cămine de bătrâni şi centrele sociale, precum şi luarea de măsuri suplimentare de dezinfecţie, ventilaţie şi curăţenie în spaţiile închise din pieţe.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite