VIDEO Alianţa PNL-PDL, la Vrancea. Liberalul Nini Săpunaru: „Lucrurile nu sunt întotdeauna cum par a fi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii locali din Vrancea ai Partidului Naţional Liberal şi ai Partidului Democrat Liberal se vor întâlni abia duminică să discute concret modalităţile de colaborare la nivel local.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal Vrancea, deputatul Nini Săpunaru, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul alianţei PNL-PDL se va realiza, dar va fi destul de greu să se formeze majorităţi în consiliile locale, chiar dacă teoretic acest lucru este posibil în foarte multe din locuri.

Această greutate derivă din complicităţile la nivel local dintre aleşi, care înţeleg altfel lucrurile decât la centru.

„Suntem într-o primă discuţie cu Partidul Democrat Liberal şi nu vom lua măsuri decât după ce le vom studia cu maximă atenţie. Lucrurile nu sunt întotdeauna cum par a fi. Adică şi dânşii, şi noi am candidat pe o alianţă. Dacă mâine avem o problemă cu un consilier de la PDL, că nu vrea să voteze cum îi spunem noi de aici şi vrem să-l dăm afară, PDL, ca partid îl dă afară, dar îi trebuie semnături de la partidele care au fost membre la APV. Mâine, dacă eu vreau să fac o asemenea schimbare, la mine, la PNL,  e mai complicat, pentru că pe liste, după liberal, urmează un pesedist. În altă parte, unde au candidat pe liste clare PNL sau PDL o fi mai simplu, dar într-o situaţie de genul acesta întâi te uiţi, îi numeri şi apoi decizi, te duci în teritoriu, vorbeşti cu ei şi vezi dacă îţi iese”, spune Nini Săpunaru, preşedintele PNL Vrancea.

Acesta a precizat s-au găsit câteva localităţi unde se poate face majoritatea, însă prea puţin faţă de cât s-ar dori.

De altfel, liderii PNL şi PSD Vrancea se vor întâlni duminică, într-o primă rundă de negocieri, să stabilească modalităţile de conlucrare.

Săpunaru a spus că nu are nicio problemă în a relaţiona şi cu celalalte partide de pe dreapta eşichierului politic, referindu-se la PMP şi Forţa Civică, precizând că chiar i-a propus liderului Forţei Civice de la Vrancea, Sorin Hornea, să se alăture proiectului de închegare a unei drepte unite.

Mai puteţi citi:

VIDEO Ceartă între deputaţii PNL Vrancea, după eşecul de la europarlamentare

Deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca susţine că Nini Săpunaru ar fi trebuit să-şi dea demisia de onoare şi reclamă aranjamente cu PSD în Consiliul Judeţean, în vreme ce deputatul Nini Săpunaru îi arată colegului său scorul slab pe care l-a obţinut în colegiul său.

VIDEO Liberalul Nini Săpunaru: „PSD şi PC să facă o fuziune corectă, cinstită, nu să ne păcălească”

Cei doi deputaţi PNL din Vrancea consideră că liberalii nu prea mai sunt doriţi la guvernare, deşi îşi doresc ca USL să meargă mai departe.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite