FOTO Capre negre fotografiate pe stâncile din Parcul Natural Putna
0
Norocosul turist care a reuşit cu ajutorul aparatului de fotografiat să surprindă în toată splendoarea lor mai multe astfel de exemplare a dorit să împărtăşească tutoror bucuria de a fi văzut ceva atât de frumos.
Capra neagră, supranumită şi „blazonul Carpaţilor”, este un animal care trăieşte în zonele stâncoase din munţi, locuri greu accesibile.
Din acest motiv, puţini oameni se pot mândri că au văzut în carne şi oase o capră neagră la altitudini de aproape 2000 de metri. Unul dintre aceştia este Ion Nicuşor Ciocănel, care a surprins zilele acestea mai multe exemplare în Parcul Natural Putna, în timpul unei drumeţii.
Într-una dintre imagini se poate vedea o capră neagră cu puiul ei „flămând”.

Capra neagră se distinge prin agilitate, putând face salturi de până la 2 m înălţime si 6 m lungime. Chiar şi pe stânci abrupte, poate atinge o viteza de 50 km/oră.
Vârsta unui exemplar poate fi aflată numărând inelele de pe coarne. Durata de viaţă este estimata la 15-20 de ani.
Potrivit specialiştilor, în Cheile Tişitei ar exista peste 250 de capre negre
Animalul trăieşte în grupuri de 15 - 30 de capre formate din capre tinere şi femele. Vara un animal stă tot timpul de pază pentru a da la timp în caz de primejdie semnalul de alarmă.
Hrana lor constă din măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foiase sau conifere, frunze de plante diferite, iarna caprele consumă muşchi sau licheni.
Pericolele la care sunt expuse caprele negre sunt căderile de stânci, animalele de pradă ca râsul, lupul, ursul, vulturul şi vânătorile organizate de om.
Mai puteţi citi:
Urşii de la Centrul de Îngrijire pentru Animale Sălbatice şi-au făcut pagină pe Facebook!
Cei trei urşi de la centrul situat la marginea oraşului „mormăie" pe site-ul de socializare în pauza de hibernare. Contul a fost constituit de îngrijitorul lor, dr. Florin Vulpoiu.
Pelicanul Paul, pacient la cabinetul medicului radiolog GALERIE FOTO-VIDEO
Pasărea care a căzut rănită în drumul spre ţările calde a fost supusă unei investigaţii la cabinetul uman al doctorului Constantin Buză.








