Edilii comunei Ciorăşti, trimişi în judecată pentru fapte care au legătură alegerile prezidenţiale
0Primarul comunei Ciorăşti, Nicolae Braicău-PNL, viceprimarul aceleiaşi comune, Ionel Bunea, consilierul primarului, Costel Militaru şi medicul Mihai Răzvan Oancea au fost trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni precum instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Primarul comunei Ciorăşti, liberalul Nicolae Braicău, are probleme cu legea după ce procurorii au stabilit că edilul a apelat la un medic de familie pentru eliberarea unor adeverinţe medicale. Adeverinţele trebuiau să ateste faptul că mai multe persoane din comună erau nedeplasabile la alegerile prezidenţiale din 2014, astfel încât să fie folosită urna mobilă.
Primarul a fost trimis în judecată pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, de aceeaşi infracţiune fiind învinuit şi viceprimarul Ionel Bunea.
Medicul Mihai Răzvan Oancea este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în vreme Costel Militaru, consilierul primarului, este acuzat de uz de fals.
Faptele s-au petrecut în luna noiembrie 2014, cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale, primarul Braicău fiind cel care l-a ajutat pe Oancea să ocupe postul de medic de familie într-o localitate vecină.
Mai mult decât atât, primarul este acuzat că ar fi determinat mai mulţi locuitori să renunţe să mai fie pacienţii unui medic din Ciorăşti, care este soţia fostului primar PSD din comună.
În schimbul transferului de pacienţi, medicul a eliberat pe numele lor adeverinţe din care au rezultat că persoanele în cauză suferă de diferite afecţiuni, astfel încât să se impună urna mobilă.Iar cel care s-a ocupat de operaţiunea de a livra adeverinţele la secţiile de votare fiind chiar consilierul primarului, Costel Militaru.
Deşi medicul şi-a recunoscut vina în acest caz, primarul Braicău este de părere că reclamaţia împotriva sa a fost făcută de rivalul său politic, fostul primar, susţinând că a vrut doar să facă demersuri pentru aducerea şi altui medic în comună, în condiţiile în care actualul are prea mulţi pacienţi, peste 3200.
"Cât priveşte acuzaţiile, nu am făcut decât să aflu cine nu poate veni la vot pentru a le oferi cetăţenilor posibilitatea să voteze, nicidecum să instig la comiterea unor falsuri", a declarat primarul Nicolae Gabriel Braicău, contactat de ZdV.