Bunurile falimentarei „Drumuri şi Poduri” Vrancea, vândute la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirile şi utilajele societăţii nu au căutare
Clădirile şi utilajele societăţii nu au căutare

Din vânzarea bunurilor, societatea aflată încă în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea, speră să-şi poată plăti o parte din datoriile uriaşe la bugetul de stat, care se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei.

Societatea se află pe lista celor mai mari datornici din judeţ, Direcţia de Finanţe fiind nevoită să pună sechestre pe activele unităţii.

„Terenurile şi construcţiile au fost evaluate de un expert independent şi dacă la momentul acesta s-ar vinde tot cred că am acoperi 80% din datorie. Numai că bunurile nu se vând. Sunt utilaje vechi, cu grad de uzură ridicat, care nu prezintă interes pentru clienţi. Până acum s-au vândut nişte construcţii, la Panciu, Butucoasa, Domneşti şi Mărtineşti, unde am avut districte", ne-a declarat Viorel Oglan, director al societăţii.

Pe lista bunurilor care sunt scoase la vânzare se află şi Baza de producţie de la Focşani, care cuprinde construcţii, teren şi instalaţii tehnice, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 3,835 milioane de lei. Societatea mai are de vânzare opt cantoane evaluate la peste 1,3 milioane de lei, excavatoare-34000 de lei/bucată, autoturisme ARO-8500 de lei/bucată, microbuze-4000 de lei/bucată, freză zăpadă-1600 de lei, dar şi o staţie de betoane, pentru care se cer 64.700 de lei. În total, pe listă figurează 60 de bunuri.

Întrucât la ultimele şapte şedinţe de licitaţii desfăşurate nu au fost adjudecate niciun activ din cele amintite, administratorul special a cerut Consiliului Judeţean diminuarea cu 50% a preţurilor bunurilor supuse vânzării, solicitare aprobată.

Astfel că la următoare şedinţă de licitaţie, doritorii vor putea să-şi adjudece utilajele care îi interesează la jumătate de preţ.

Pusă pe butuci de Consiliul Judeţean

Societatea de Drumuri şi Poduri Vrancea a fost unitatea care a construit timp de 40 de ani drumurile din judeţ. Deşi se află în administrarea Consiliului Judeţean, firma nu s-a bucurat de sprijinul preşedintelui acestei instituţii, Marian Oprişan, care a dat credit altor firme din afara judeţului să lucreze drumuri în judeţ.

Toţi cei 400 de angajaţi ai societăţii au fost trimişi pe rând în şomaj. Astăzi, în cadrul societăţii mai există 25 de angajaţi, aproape toţi asigurând paza bunurilor care sunt scoase la vânzare.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite