Două gemene în vârstă de 11 ani i-au pus pe jar polițiștii din Dolj printr-un mesaj scurt: „Ajutor!”

0
0
Publicat:

Două copile din județul Dolj au pus în alertă, marți-seara, polițiștii, printr-un apel la 112. Fetele au format numărul, iar tot ceea ce a auzit operatorul de la 112 a fost un strigăt de ajutor. În urma investigațiilor polițiștii au ajuns în cursul aceleiași seri la cele două fete.

image

Apelul, extrem de scurt, a venit în cursul serii de marți, operatorul auzind doar mai multe voci de copii care strigă speriate „Ajutor!”. 

În cursul serii trecute, un apel la 112 a semnalat, printr-un strigăt de „Ajutor”, o posibilă situație de pericol. Apelul provenea de la două persoane de sex feminin, însă imediat după transmiterea mesajului, convorbirea a fost întreruptă, fără a se mai putea relua legătura telefonică. Având în vedere gravitatea semnalării, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Segarcea s-au mobilizat de urgență, desfășurând căutări și verificări pentru identificarea apelantelor”, au transmis polițiști din Dolj. 

S-a reușit ca în urma investigațiilor să se ajungă într-un timp relativ scurt la adresa de la care s-a efectuat apelul, descoperindu-se că de fapt totul fusese o farsă pusă la cale de două copile, surori gemene, în vârstă de 11 ani. Fetele au sustras telefonul unui prieten de familie aflat în vizită, au apelat 112, după care i-au înapoiat persoanei telefonul. Nu mică a fost surpriza părinților atunci când s-au trezit cu polițiștii la ușă. 

În urma investigațiilor, s-a stabilit că apelul a fost efectuat, în mod nejustificat, de două minore, surori gemene, în vârstă de 11 ani, din comuna Valea Stanciului, în timp ce se aflau acasă. Cele două copile au folosit telefonul unui bărbat aflat în vizită la părinții acestora, pentru a iniția apelul. Polițiștii au identificat și reprezentantul legal al minorelor, care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei”, mai menționează reprezentanții IPJ Dolj.

Al doilea caz de apel fals prin care se sesizează o situație de pericol extrem, în trei zile

Un apel similar a fost recepționat, cu doar câteva zile în urmă, tot din județul Dolj. Atunci mai multe adolescente au sustras telefonul unei vecin, au apelat 112 spunând că au fost preluate cu forța din municipiul Caracal, ulterior fetele distrugând cartela telefonului. Polițiștii au căutat ore întregi, în cele din urmă reușind, ca urmare a acțiunilor specifice, să dea de urma fetelor. Și în acel caz au fost sancționați părinții și a fost sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, cum s-a întâmplat și în cazul celor două fete de 11 ani.

„Reiterăm faptul că apelul de urgență 112 nu este o joacă. În timp ce resursele sunt mobilizate pentru intervenții false, persoane aflate în situații reale de pericol ar putea să nu primească ajutorul de care au urgent nevoie. Facem apel la utilizarea responsabilă a Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Facem apel la părinți: educația privind utilizarea responsabilă a sistemului de urgență trebuie să fie o prioritate.

APELAȚI RESPONSABIL! UN APEL FALS POATE ÎNSEMNA O VIAȚĂ PIERDUTĂ!”, este semnalul polițiștilor. 

Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepseşte cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii, au mai precizat polițiștii doljeni.

Craiova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite