Empatie à la Nicuşor Constantinescu: „Aşa-zisul“ denunţător al medicului Marius Militaru poate ar fi trăit dacă nu-l dădea în primire la DNA
0Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat miercuri, 21 ianuarie, faptul că denunţătorul medicului Marius Militaru a murit. Militaru şi alţi doi medici au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită.
Nicuşor Constantinescu a declarat astăzi că deoarece Marius Militaru, şeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară de la Spitalul Judeţean, este în arest la domiciliu, zeci de pacienţi care ar fi trebuit operaţi la Constanţa au plecat la Bucureşti.
“Astăzi am aflat că denunţătorul doctorului Militaru a murit. Deci, denunţătorul care a fost operat şi i s-au făcut trei operaţii de bypass de către doctorul Militaru, a murit, Dumnezeu să-l ierte. Însă dacă nu s-ar fi întâmplat această mascaradă şi acest abuz în serviciu şi nu ar fi fost reţinut medicul Militaru, nu ar fi primit mandat de arestare la domiciliu în Bucureşti, deşi el a cerut în cel mai rău caz să primească mandat de arestare la muncă, la Spitalul Judeţean Constanţa, poate că astăzi inclusiv denunţătorul acesta aşa-zis nu ar fi murit. Dacă au fost arestaţi şi trimişi la Bucureşti, în loc să servească inclusiv pe acest aşa –zis denunţător, asta e până la urmă justiţia divină, asta este consecinţa acestor abuzuri. Mai sunt alţi zeci de pacienţi care au trimişi la Bucureşti pentru că aici nu a mai avut cine să-i opereze pe inimă”, a explicat Constantinescu.
El a recunoscut că a fost cel care a insistat şi a reuşit să-l convingă pe medicul Marius Militaru să plece de la clinica din Germania unde lucra şi să vină la Spitalul Judeţean Constanţa să coordoneze Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară a acestei unităţi medicale.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaţilor Marius Militaru, medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dorin Arhire, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Nicoleta Arhire, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Astfel, la data de 17 noiembrie 2014, în calitate de medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa,Marius Militaru a pretins suma de 3.000 lei de la un denunţător, condiţionând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operaţii chirurgicale pe cord, de care depindea supravieţuirea pacientului.
La data de 24 noiembrie, Nicoleta Arhire, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a pretins de la denunţător, în legătură cu intervenţia chirurgicală anterior menţionată, suma de 1.000 lei pentru sine şi suma de 2.000 lei pentru Marius Militaru. La data de 5 decembrie, Marius Militaru şi Dorin Arhire, soţul Nicoletei Arhire, au primit, de la acelaşi denunţător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operaţiei chirurgicale sus menţionate, asupra denunţătorului.
La data de 15 decembrie, Marius Militaru a mai primit încă 1.000 lei de la denunţător, ca rest al sumei de bani iniţial pretinse pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale şi extinse, asupra mai multor sume de bani ridicate de la Marius Militaru şi Dorin Arhire, precum şi asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare aparţinând lui Marius Militaru. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de menţinere a măsurilor preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
Mai citiţi şi:
Trei medici constănţeni au fost trimişi în judecată de DNA pentru că ar fi primit mită 3.000 de lei