Constanţa: Ziariştii de la Colegiul Pedagogic preferă subiectele mondene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectele de tabloid se mută încet în revistele școlare, iar mondenitățile se citesc pe sub bancă. În sumar, câte o activitate școlară inserată pe ici colo, astfel încât fiecare elev să se regăsească și să cumpere revista.

În bibliotecă, rând pe rând apar elevii. Fiecare are în mână câte ceva – articole deja printate, manuscrise, cărți. Tănase Gula (clasa a XI-a D), redactorul șef adjunct al publicației, îi așteaptă deja cu masa plină de hârtii și cu o privire severă. El este cel care are misiunea de a pune în pagină articolele noului număr și are multe de spus la această ședință.

Îi lipsesc câteva fotografii, la unele materiale ar adăuga chiar desene realizate de elevi. Este singurul băiat din echipa revistei „Ecouri“ a Colegiului Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, așa că trebuie să se impună. Mai ales că bunul de tipar îl vor da profesoarele Manuela Mihăilă, Cristina Gîlă și Selma Emiran, iar elevii nu își permit să lase nicio virgulă la voia întâmplării. Vor fi taxați apoi și la orele de limba română.

Caseta redacțională

Andreea Nedelcu este elevă în clasa a XII-a B și face parte din mini redacția de la Pedagogic de doi ani. Ultimul articol pe care l-a scris a fost despre balul bobocilor. „Atrag textele de genul acesta, sunt foarte citite și comentate“, spune eleva.

Ana Maria Bogdan, din clasa a XI-a D, ar dori să urmeze o carieră în fotografie, iar munca în echipă la o revistă școlară este un prim exercițiu. Ultimul articol de care este mândră - viața și opera lui Rudyard Kipling.

 Mădălina Ignat, din clasa a X-a C, a spus că cel mai bun articol al ei a fost unul legat de formația Beatles. „Îmi place muzica lor și vreau să arăt că sunt nemuritori“, spune eleva.
Gabriela Prisăcaru (clasa a XII-a C) a declarat că articolele stil mondenități sunt citite de elevi. Însă revista lor cuprinde informații și despre acțiunile din colegiu, bogat ilustrate.

Mulți dintre cei care scriu la revistă doresc o carieră în jurnalism, însă cea mai ademenitoare ofertă este că obții o anumită notorietate, ești văzut altfel în comunitatea școlară. „Te citesc colegii, profesorii te remarcă“, spune Gabriela Prisăcaru.

Publicitatea revistei se face din clasă în clasă. Cu teancul sub braț. Nu au nevoie de portavoce, se duc acolo unde știu exact că se cumpără - cine apare în revistă, în text sau poză. Gen o amintire din colegiu, care costă 10 lei varianta color și jumătate varianta alb-negru.

Citiţi mai multe în

stampila ads
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite