Codul portocaliu a făcut şcolilor din Constanţa pagube de 1,888 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtuna

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a promis că va sprijini solicitarea privind acordarea unui ajutor financiar pentru înlăturarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase.

Evoluţia meteo a impus ca miercuri, 5 decembrie, să se desfăşoare prima videoconferinţă a Comandamentului Central de Iarnă.

Instituţia Prefectului judeţul Constanţa a prezentat o informare privind consecinţele fenomenelor meteorologice periculoase produse în intervalul 2-3 decembrie.

Prefectul Eugen Bola a făcut bilanţul: în dimineaţa zilei de 3 decembrie existau 107 localităţi cu probleme privind energia electrică, 28 localităţi fără alimentare cu apă, 22 de unităţi de învăţământ avariate, 348 de locuinţe afectate şi 13 anexe gospodăreşti.

Echipele de intervenţie ENEL şi RAJA au acţionat pentru înlăturarea efectelor acestui fenomen, astfel încât la această oră nu există nicio localitate nealimentată cu energie electrică sau neaprovizionată cu apă. În cursul serii de marţi, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, au fost realimentate şi ultimele patru localităţi din judeţul Constanţa afectate de furtună, precum şi localitatea Cîrjelari din judeţul Tulcea.

Autorităţile publice locale evaluează pagubele produse la locuinţe şi anexe gospodăreşti, iar o comisie a prefecturii a analizat toate obiectivele din judeţ afectate de furtună.

Serviciul tehnic al Inspectoratului de Stat în Construcţii, alături de serviciile de contabilitate ale primăriilor cu unităţi de învăţământ afectate de fenomenele meteo, au făcut o estimare a pagubelor suferite de aceste unităţi de învăţământ. Acestea se ridică la suma de 1.888.000 de lei.

Lista şcolilor afectate de furtună

În reşedinţa de judeţ sunt avariate: Şcoala gimnazială nr. 11 Dr. C. Angelescu şi Colegiul Tehnic Pontica Constanţa.

În Medgidia au fost afectate Şcoala gimnazială I.L.Caragiale, Şcoala gimnazială Mihail Sadoveanu, Şcoala gimnazială Mircea Dragomirescu, Şcoala primară Iuliu Prodan (structură la Şcoala gimnazială Mircea Dragomirescu), Grădiniţa Valea Dacilor (structură la Şcoala gimnazială Mircea Dragomirescu), Grădiniţa nr. 11 Medgidia (structură la Şcoala gimnazială Constantin Brâncuşi), Colegiul Tehnic Nicolae Titulescu Medgidia, Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu, Colegiul Naţional Kemal Ataturk.

În Eforie a fost afectată Grădiniţa cu program normal Eforie Nord (care este structură la Şcoala gimnazială nr. 1), în Aliman - Şcoala primară nr.2 Vlahii (structură la Şcoala gimnazială Dan Spataru), în Cogealac - Liceul Tehnologic, în Lumina - Şcoala gimnazială nr.1 şi Gradiniţa Luminiţa, în Mihai Viteazu - Şcoala gimnazială nr.1 Sinoe (structură la Liceul tehnologic Mihai Viteazul), în Nicolae Bălcescu - Şcoala gimnazială nr.1 Dorobanţu (structură la Liceul Tehnologic I.C. Brătianu), în Poarta Albă - Colegiul Agricol, în Siliştea - Şcoala Primară nr. 2 Ţepeş Vodă, în Rasova - Şcoala gimnazială nr.1 şi în Tortomanu - Grădiniţa cu program normal Tortoman (structură la Şcoala gimnazială Ion Ghica).

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a promis că va sprijini solicitarea privind acordarea unui ajutor financiar pentru înlăturarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase.

În urma videoconferinţei, Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa a organizat o şedinţă a Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în urma căreia s-a aprobat Raportul privind efectele vântului din perioada 2-3.12.2012. Documentaţia a fost transmisă către Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite