Senator clujean, urmărit penal de DNA. Ce zice PSD Cluj: „Alexandru Cordoş este o persoană serioasă şi responsabilă care îşi va dovedi nevinovăţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA Cluj a anunţat marţi, 12 august, într-un comunicat, că a început urmărirea penală împotriva senatorului PSD Cluj Alexandru Cordoş. Procurorii spun că acesta ar fi avertizat mai multe persoane că sunt interceptate de procurorii DNA, el fiind finul ofiţerului din cadrul DNA Cluj, Valentin Tătar, care a dat informaţii confidenţiale din doua anchete ale DNA, inclusiv în cazul preşedintelui suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş este urmărit penal de DNA Cluj sub acuzaţia de favorizarea făptuitorului. 

„În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoş Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupţie, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informaţii le-a aflat de la finul său, ofiţerul de poliţie judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj. De altfel, în legătură cu faptele acestuia din urmă, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanţa de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea a 3 infracţiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii“, se arată în comunicatul DNA.

Senatorul clujean a fost înştiinţat de începerea urmăririi penale.

Acesta nu a putut fi contactat telefonic, însă PSD Cluj a dat o reacţie oficială: „PSD Cluj a aflat despre învinuirile care i se aduc senatorului Alexandru Cordoş şi consideră că trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, un drept fundamental al cetăţeanului. PSD Cluj consideră că senatorul Alexandru Cordoş este o persoană serioasă şi responsabilă care îşi va dovedi nevinovăţia“.

Surse judiciare susţin, potrivit evz.ro, că Valentin Tătar (comisar-şef în cadrul Poliţiei Judiciare din cadrul DNA Cluj), care îl are ca şi naş de cununie pe senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş, a transmis informaţii liderilor PSD Cluj şi i-a avertizat că telefoanele preşedintelui PSD Cluj, Remus Lăpuşan şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, PSD-istul Ioan Oleleu erau puse sub ascultare încă din luna ianuarie 2014. Cei doi politicieni erau suspectaţi că fac parte din reţeaua de corupţie condusă de preşedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, arestat în cauză, care avea interese financiare majore, în zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Valentin Tătar a furnizat informaţii secrete din dosarul în care au fost trimişi în judecată pentru corupţie Horea Uioreanu, oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogăcean şi Gabriel Davidescu, respectiv consilierul judeţean PNL, Ioan Petran, dar şi din dosarul instrumentat de procurorii militari ai DNA, în care sunt inculpaţi Horea Uioreanu, un fost ofiţer SRI, Anca Albu şi fostul subprefect al Clujului Mihnea Iuoraş.

Alexandru Cordoş este, în prezent, vicepreşedinte PSD Cluj. A deţinut şi un mandat de consilier local în Cluj-Napoca între 2004 şi 2008, director la Grupul Ţiriac - RMB Inter Auto (2003-2008), membru în Biroul de Conducere al Asociaţiei Patronilor Cluj (2001-2004), director în cadrul Prefecturii Cluj (2001-2003).
Potrivit declaraţiei de avere din 2012, Cordoş obţine anual venituri de circa 51.000 de lei. Mai deţine o colecţie de bijuterii de 6.000 de euro.

Mai puteţi citi:

Un comisar-şef la Poliţia judiciară din cadrul DNA Cluj a fost trimis în judecată. A dat informaţii secrete din două anchete ale DNA
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite