Procesul lui Horea Uioreanu, fostul preşedinte al CJ Cluj, a început cu o amânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul lui Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a început joi, 12 februarie, cu o amânare pe 2 martie.

„Este o problemă de expirare de contract. Discutăm”, a declarat Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, joi, la ieşirea din sala de judecată, când a fost întrebat de ce nu şi-a angajat un avocat, potrivit citynews.ro.

Uioreanu a folosit o prevedere legală care spune că inculpatul are posibilitatea, o singură dată, să se prezinte fără avocat la proces şi, în acelaşi timp, să respingă avocatul din oficiu.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestian, spune că următoarea înfăţişare în dosarul Uioreanu este 2 martie şi că fostul preşedinte de CJ a cerut o amânare deoarece nu are încheiat un contract cu avocatul său.

„Noi suntem angajaţi pe faze: urmărire penală, cameră preliminară sau fond. Nu poţi să ştii la urmărire penală dacă se ajunge la fond”, a explicat un avocat pentru clujust.ro.

Horea Uioreanu a fost apărat până acum de avocaţii Smaranda Bara şi Tiberiu Ban.

Contactat, Tiberiu Ban a declarat că, în principiu, îl va apăra în continuare pe fostul preşedinte al CJ, însă fiind foarte prins cu dosare la Înalta Curte nu a reuşit să încheie noul contract cu Horea Uioreanu.

Uioreanu senior, în arest la domiciliu

Curtea de Apel Cluj a hotărât, pe 12 noiembrie, ca fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu, care se afla în arest preventiv de la sfârşitul lui mai pentru fapte de corupţie, să fie eliberat miercuri, 12 noiembrie, din Penintenciarul Gherla. Acesta a ajuns acasă şi a declarat că familia i-a lipsit cel mai mult.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pe 29 mai sub acuzaţiile de luare de mită, fals în înscrisuri şi spălare de bani. Dosarul „Uioreanu” nu a ajuns încă în dezbatere de fond la instanţele de judecată, întrucât se fac ultimele verificări în camera preliminară. 

Potrivit de DNA Cluj, preşedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a comis trei infracţiuni de luare de mită, din

image

care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu „a pretins de la inculpatul Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 lei din care, în perioada aprilie 2013 - mai 2014, în mod repetat, a primit în zece tranşe suma totală de 134.500 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile”.
Potrivit procurorilor anticorupţie, Uioreanu „a pretins de la inculpatul Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, din care în perioada octombrie 2012 - martie 2014, în mod repetat, a primit în şapte tranşe suma totală de 278.000 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit în vederea plăţii contractelor derulate de SCC Napoca SA deţinută de inculpatul Ioan Bene”.
 

Citeşte şi:

Un nou dosar penal pentru Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj. DNA a pus sub acuzaţie un fost subofiţer SRI şi pe fostul subprefect Anca-Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI, a fost pusă sub urmărire penală de către DNA fiindcă că i-a permis lui Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să aibă acces la informaţii care nu erau destinate publicităţii.

UPDATE Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în arest preventiv. El este cercetat de DNA într-un nou dosar Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în continuare în arest, după ce magistraţii Curţii Supreme au decis să respingă contestaţia.

VIDEO Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost reţinut. Este acuzat de luare de mită, complicitate la spălare de bani şi fals Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horia Uioreanu a fost reţinut după şase ore de audieri. El a părăsit sediul DNA într-o maşină a instituţiei, însoţit de doi anchetatori. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite