Motivul pentru care o clujeancă diagnosticată cu COVID-19 riscă să se aleagă cu dosar penal. Cel puţin şapte oameni s-ar putea îmbolnăvi din cauza ei

0
0
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Direcţia de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă epidemiologică după ce o tânără din judeţul Cluj a fost diagnosticată cu infecţie COVID-19.

Potrivit primelor informaţii, este vorba de o femeie de 33 de ani din judeţul Cluj, care lucrează în provincia autonomă Trentino, în Italia. Ea a revenit în ţară acum trei zile, marţi, 10 martie, iar în ziua următoare s-a adresat medicilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj. Femeia a fost internată în aceeaşi zi şi i-au fost făcute analizele, iar rezultatele au indicat o infecţie cu coronavirus.

Imediat după stabilirea diagnosticului, Direcţia de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu cine a intrat în contact. Aşa s-a aflat că femeia ale cărei rezultate au ieşit pozitive s-a cazat la rudele sale după ce a sosit din Italia. La scurt timp, ea s-a simţit rău şi s-a mutat la un hotel din Cluj. Apoi, ea s-a dus pe jos la spital. În total, tânăra ar fi interacţionat cu şapte oameni.

Tânăra riscă o amendă serioasă şi s-ar putea alege cu dosar penal din cauza faptului că la intrarea în ţară nu a completat formularul obligatoriu, prin care ar fi trebuit să ofere detalii despre starea ei.

A intrat în contact cu 7 oameni

„Femeia de 33 ani a ajuns în Vama Borş cu autoturismul, în 10 martie, la  ora 3.00 dimineaţa, însoţită de două  persoane din Oradea şi din Caraş-Severin. Acestea au intrat în izolare la domiciliu. Femeia din Cluj a fost lăsată la rude, dimineaţa s-a cazat la hotel, după două ore a mers pe jos la SCBI cu simptome. Până acum au fost identificate şapte persoane cu care a intrat în contact, de la care s-au luat probe”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Până în prezent au fost confirmate două cazuri de COVID-19 în judeţul Cluj. Este vorba de tânăra de 33 de ani care este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj şi de o altă femeie care a fost diagnosticată când se afla în carantină în Arad şi care a fost internată la Timişoara.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj sunt internate în afara tinerei alte două persoane din Covasna, una din Iaşi, dar şi primul pacient cu coronavius adus la acest spital, un bărbat din Maramureş. Potrivit autorităţilor, starea lor este bună.

Citeşte şi

Primul caz de COVID-19 diagnosticat în judeţul Cluj. Cine este pacientul infectat cu coronavirus

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite