Hoţii de cablu au lăsat fără telefon şi internet un sat întreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Viştea, peste 150 de abonaţi Romtelecom au rămas fără telefon şi internet, după ce hoţii au furat cablurile de telecomunicaţii. Sătenii se plâng că sunt rupţi de lume de aproape două luni, cu toate că sunt facturaţi de Romtelecom şi pentru serviciile inexistente din această perioadă.

Peste 150 de abonaţi Romtelecom din Viştea, comuna Gârbău, se plâng de faptul că, de mai bine de o lună, au rămas fără telefon şi internet. De vină sunt hoţii care au furat cablurile de telecomunicaţii aeriene, la începutul lui aprilie, în Nădăşel. „Noi am sunat atunci la Romtelecom, au venit, au văzut şi au plecat. De atunci, nu s-a schimbat nimic", se plânge Eleonora Szucs, o localnică.

Zonă fără semnal

Oamenii din Viştea spun că, decât să aştepte remedierea situaţiei, ar schimba furnizorul de servicii de telefonie şi internet. Nu pot face, însă, acest lucru, deoarece în zonă semnalul nu este bun. „Nici telefoane mobile nu prea avem, că semnalul fluctuează. Sunt multe firme aici, pietrării, toţi depind de telefon şi internet. Deci, de Romtelecom. Ca să nu mai spunem de elevi, nici şcoala nu are internet", completează Janos Szekely, localnic din Viştea. Sătenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că, pe lângă că nu beneficiază de serviciile la care sunt abonaţi, au de achitat factura şi pe luna aprilie. „Înştiinţări primim. Că, dacă nu achităm factura, vom fi tăiaţi de la telefon şi internet. Păi, de la ce să mai fim tăiaţi?", se revoltă Szekely.

Creştere accelerată a furturilor

Potrivit reprezentanţilor Romtelecom, de la începutul anului trecut s-a semnalat o creştere alarmantă a cazurilor de furt de cabluri de telecomunicaţii. „Anul trecut, s-au înregistrat peste 1.600 de cazuri de furt de cablu, faţă de circa 750, în 2009. Paguba produsă companiei noastre prin aceste furturi este extrem de mare. În 2010 s-au cheltuit cu lucrările de restabilire peste două milioane de euro, la nivel naţional", arată Cristina Popescu, director de relaţii publice Romtelecom.

„De regulă, în astfel de cazuri, hoţii sunt prinşi, însă paguba nu poate fi recuperată. Hoţii topesc cablurile pentru obţinerea cuprului, pe care-l vând", spune Gina Pop, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Viştea se va reconecta

Reprezentanţii Romtelecom dau asigurări că săptămâna viitoare se va rezolva problema de la Viştea. În plus, „clienţilor afectaţi li se va rambursa valoarea abonamentului pe perioada de nefuncţionare", declară Ana Sişu, specialist PR Romtelecom.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite