FOTO VIDEO Gala Premiilor Media în Excelenţă la Cluj. Cotidianul „Adevărul“ l-a premiat pe chirurgul Teofil Lung pentru profesionalism şi miile de vieţi salvate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia clujeană de PR Amprenta a organizat miercuri seara, 12 iunie, cea de-a zecea ediţie a „Galei Premiilor Media în Excelenţă“, la Grand Hotel Italia. Gazda acestui eveniment a fost vedeta de televiziune Alessandra Stoicescu. Fiecare instituţie media din Cluj-Napoca a desemnat şi premiat o personalitate care a schimbat, în felul său, destinul unor oameni.

La eveniment au participat cei mai importanţi oameni din Cluj-Napoca din toate domeniile, de la scriitori, medici, oameni de afaceri, oameni politici, până la bloggeri şi oameni de presă.

Lungul şir al premiilor a început cu cei de la Transilvania L!ve care au acordat premiul pentru debutul în cariera TV interpretului de muzică popular Aurel Tămaş.

Distincţia (diploma şi un mic trofeu) a fost înmânată de Sabin Gherman care a urcat a doua oară pe scenă şi din partea portalului de ştiri Citynews premiind-o pe scriitoarea Florina Iliş.

„Cred într-o România care îşi valorizează poveştile“, a declarat omul de presă Sabin Gherman.

Jurnaliştii de cotidianul „Făclia“ i-au premiat pe scriitorii Horia Bădescu şi Irina Petraş (aceasta din urmă este preşedintele filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor), cei de la TVR Cluj pe Decebal Cotoc, cel care a creat, în urmă cu 10 ani, această „Gală a Premiilor Media în Excelenţă“, iar Bianca Pădurean de la site-ul de ştiri clujtoday.ro pe Emilia Botezan de la Biroul Relaţii Externe din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Jurnaliştii maghiari de la cotidianul Szabadság au acordat un premiu viceprimarului Anna Horvath, prima femeie viceprimar a Clujului.

Faptele sunt cele care vorbesc de la sine, vorbesc mai bine decât vorbele care, indiferent cât de bine spuse sunt sau cât de bine scrise sunt, nu reuşesc să comprime suficient valoarea şi munca unui profesionist.

Cotidianul „Adevărul“ l-a nominalizat pe reputatul chirurg clujean Teofil Lung de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială pentru profesionalismul de peste 40 de ani şi pentru cele peste 2.500 de vieţi salvate.

„Le mulţumesc pacienţilor care s-au încăpăţânat să trăiască şi sunt peste 2.500 de oameni pe care i-am operat. Operaţii pe care, să fiu scuzat pentru lipsa de modestie, nu se fac în ţară, şi nici în Europa, şi care ne aduc o satisfacţie aici la Cluj că facem nişte lucruri pentru salvarea sau prelungirea vieţii pentru că lupta cu moartea pe care o ducem zilnic este adevărată. Însă viaţa o dă Dumnezeu, iar noi încercăm să prelungim această viaţă.

(...) Cancerele acestea de cap şi de gât nu răspund la tratamentul de chimioterapie şi de cobaltoterapie. Îmi pare rău să spun aceasta, după experienţa mea de 40 de ani ca medic.
Până când nu se va găsi un tratament definitiv în cancer şi, vă asigur că se lucrează şi în laboratoarele din Statele Unite, până atunci chirurgia trebuie să-şi facă datoria. (...) Vor fi tratamente mult mai uşoare, mult mai performante şi vom avea izbânda asupra acestei boli care ne nenoroceşte atâta. Pentru dumneavoastră, pentru familiile dumneavoastră şi prietenii dumneavoastră vă doresc să nu aveţi nevoie de medici!“
, şi-a încheiat discursul Teofil Lung.

Acesta a făcut, ieri, 11 iunie, un apel colegilor săi prin care le cerea să nu mai trimită atât de uşor la chimioterapie pacienţii cu cancer la gât şi la cap.   

Vă recomandăm şi:

Mesajul unui medic clujean către colegii de breaslă: „Nu mai trimiteţi atât de uşor pacienţi cu cancer la cap sau la gât la chimioterapie!“

Medicul care a învins moartea: cum a fost salvată viaţa băieţelului rămas cu jumătate de faţă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite