Doi elevi clujeni, eliminaţi de la Bac după ce au încercat să copieze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi elevi vor putea să mai dea examenul de Bac abia în 2012.
Cei doi elevi vor putea să mai dea examenul de Bac abia în 2012.

Doi elevi clujeni, unul de la Colegiul Tehnic "Augustin Maior" din Cluj-Napoca şi celălalt de la Grupul Şcolar Huedin, au fost eliminaţi astăzi din examenul de Bacalaureat, după ce au încercat să copieze la  proba scrisă de Limba şi literatura română.

"Cei doi elevi au fost prinşi copiind. Unul a fost prins cu ciornă şi celălalt, de la Grupul Şcolar Huedin, a folosit un ceas cu afişaj, de pe care putea să citească documente în format word. Elevii nu mai au dreptul să îşi dea examenul decât peste două sesiuni", a declarat Anca Cristina Hodorogea, inspector general şcolar.

Anul trecut, tot la Cluj, 42 de  lucrări de la proba de Limba şi Literatura Română care erau corectate la centrul de la Colegiul Tehnic de Transporturi au fost anulate, după ce s-a constatat că erau identice. Neregulile au fost observate de profesorii care corectau lucrările şi care au semnalat faptul că unele erau trase la xerox color pentru a reproduce culoarea albastră a cernelei. Lucrările proveneau de la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca.

În această sesiune, la examenul de bacalaureat din judeţul Cluj s-au înscris peste 6.200 de elevi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite