Cluj: Fermieri eco se înmulţesc văzând cu ochii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Media subvenţiei alocate pe cerere eligibilă a fost, anul trecut, de 2.820 de euro.
Media subvenţiei alocate pe cerere eligibilă a fost, anul trecut, de 2.820 de euro.

Numărul fermierilor care practică agricultura ecologică a crescut în judeţul Cluj de peste şapte ori în 2011, faţă de 2008, iar suprafaţa de teren folosită pentru acest tip de agricultură a crescut de cinci ori, afirmă directorul Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Cluj, Grigore Onaciu.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Cluj a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că agricultura ecologică devine tot mai atractivă pentru fermieri, aceştia fiind stimulaţi de nivelul subvenţiei de la stat şi de cererea existentă pe piaţă pentru astfel de produse, informează Mediafax. „Numărul operatorilor care practică agricultura ecologică a crescut în judeţ de peste şapte ori în 2011, faţă de 2008, de la 20 la 146, iar suprafaţa de teren folosită pentru acest tip de agricultură a crescut de cinci ori, de la 327 de hectare, la 1.547 de hectare. Acest tip de agricultură devine tot mai atractiv pentru fermieri, aceştia fiind stimulaţi de nivelul subvenţiei de la stat, dar şi de cererea existentă pe piaţă pentru astfel de produse", a spus Onaciu.

Potrivit acestuia, media subvenţiei alocate pe cerere eligibilă a fost, anul trecut, de 2.820 de euro. Onaciu a precizat că mai este loc în agricultura României pentru produsele ecologice, în condiţiile în care „este piaţă de desfacere în UE".

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Cluj a subliniat că un fermier care vrea să treacă de la agricultura clasică la cea ecologică trebuie mai întâi să identifice o instituţie de certificare, un organism de inspecţie a tipului de agricultură practicat, după care, dacă îndeplineşte condiţiile, îşi pune suprafeţele la dispoziţia acestuia, pentru acreditare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite