VIDEO Toma Caragiu, îndrăgostit de Bărăgan.  Secvenţe din "Căsătorie cu repetiţie", "Tatăl risipitor" şi "Haiducii lui Şaptecai", filmate pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi actori celebri: Toma caragiu şi Florin Piersic
Doi actori celebri: Toma caragiu şi Florin Piersic

Călăraşiul, situat pe malul braţului Borcea, a fost în anii 70 locul preferat de regizorii români. Scene din „Buletin de Bucureşti”, „Tatăl risipitor” şi „Haiducii şi Şaptecai”, producţii de marcă ale cinematografiei româneşti, au fost filmate în orăşelul din Bărăgan.

Actori celebri au venit şi au filmat la Călăraşi, în zone cu un farmec aparte. Regretatul Toma Caragiu avea o slăbiciune pentru acest colţ de ţară. Bun prieten cu Petre Diaconu, un celebru arheolog român, Caragiu aproape că nu lipsea din niciun weekeend la malul Dunării.  Îi plăcea foarte mult să pescuiască la Păcuiul lui Soare, o zonă mirifică, îşi amintesc cei care l-au cunosct pe marele actor. Aici, în împrejurimile Călăraşi, la baltă, au fost realizate câteva cadre din producţia regizată de Dinu Cocea „Haiducii lui Şaptecai.

Filmul Haiducii lui Şaptecai din 1971, regizat de Dinu Cocea, după un scenariu de Eugen Barbu şi Mihai Opriş. El este cel de-al patrulea film din seria Haiducii. Rolurile principale sunt interpretate de Florin Piersic, Marga Barbu, Toma Caragiu, Constantin Codrescu, Aimee Iacobescu, Mihai Mereuţă şi Colea Răutu.

Acţiunea se petrece în Muntenia

Acţiunea filmului se petrece în Muntenia din plină epocă fanariotă. Domniţa Ralu (Aimee iacobescu) are nevoie de un milion de galbeni pentru a cumpăra de la Viena o colecţie de bijuterii. Pentru a-i satisface dorinţa, domnitorul fanariot instituie birul văcăritului, ducând la sărăcirea poporului. Ceata de haiduci condusă de Anghel Şaptecai (Florin Piersic), după moartea căpitanului Amza, încearcă să recupereze galbenii smulşi cu forţa de la oamenii chinuiţi. În final, căpitanul de arnăuţi Mamulos îl prinde pe Anghel şi-l trimite la ocnă.

Gara, scenă de film

Gara veche(foto text: carte poşatală, colecţia Marius Popescu) din Călăraşi a servit la realizarea filmului „Tatăl risipitor”, realizat în 1973. „Copil fiind, am asistat la filmarea câtorva scena în gară. Au fost aduse mai multe garnituri vechi de tren şi au fost instalaţi stâlpi de iluminat gen felinare pentru a se creiona cât mai bine atmosfera din film.

calarasi gara veche

Ni se părea fascinant. O serie de actori, dar şi figuranţi au filmat câteva zile la Călăraşi”, îşi aminteşte Florin Rădulescu, referent de specialitate în cadrul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Călăraşi.

Casa a căzut sub buldozere

Tot pe malul Borcei, într-o casă superbă(foto text Florin Rădulescu, stop-cadre din film), dar care a fost pusă la pământ de buldozerele comuniste, s-au filmat câteva scene din "Căsătorie cu repetiţie", o continuare a seriei „Buletin de Bucureşti”.

calarasi film

„Locuinţa aparţinea lui Nicolae Nicolescu şi era situată chiar pe malul apei, în apropiere de fostul cinematograf Victoria. Casa nu mai există, a fost demolată în anul 1978”, a spus Florin Rădulescu.

calarasi film

Căsătorie cu repetiţie este un film de comedie românesc din 1985, regizat de Virgil Calotescu. El este o continuare a filmului Buletin de Bucureşti (1983). Rolurile principale sunt interpretate de actorii Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu-Matei, Octavian Cotescu şi Mitică Popescu.

calarasi casa

Vă recomandăm şi:

FOTO Casa primului realizator de film românesc, bijuteria arhitectonică a Bărăganului

Hollywood Film Awards a lansat sezonul marilor premii din cinematografia americană

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj şi-a desemnat câştigătorii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite