Slujbe de pomenire pentru eroii din decembrie 1989 în toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujbe de pomenire în toate bisericile ortodoxe FOTO ESC
Slujbe de pomenire în toate bisericile ortodoxe FOTO ESC

Toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe ale Patriarhiei Române, din ţară şi din străinătate, organizează, duminică, slujbe de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. La slujba de la Catedrala Patriarhală vor participa preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban, informează news.ro.

”În toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată duminică, 22 decembrie 2019, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român”, anunţă Patriarhia Română. 

De asemenea, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară, se vor oficia slujbe de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa în urmă cu 30 de ani pentru libertatea poporului roman.

”În ziua de 22 decembrie, după terminarea Sfintei Liturghii, vor fi trase clopotele în toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române, în semn de respect şi de recunoştinţă faţă de eroii Revoluţiei din decembrie 1989”, a mai transmis Patriarhia Română. 

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite