Prognoza meteo: Ce se anunţă după gerul năprasnic. Unde se încălzeşte şi când lovesc ninsorile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsorile se întorc FOTO Shutterstock
Ninsorile se întorc FOTO Shutterstock

Valul de aer polar va persista până la jumătatea acestei saptămâni, iar gerul persistent ne va da bătăi de cap. Luni şi marţi, spun meteorologii, e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. De miercuri, vremea se încălzeşte.

În primele zile din saptămână, valorile de temperatură vor scădea posibil sub minus 20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la Bucureşti -10 grade Celsius", a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie la Digi24.

Dacă valorile termice negative persistă mai mult de 4 sau 5 zile, putem vorbi de un ger persistent, susţine directorul ANM. Valorile termice care se vor înregistra în intervalul precizat se vor situa sub normalul perioadei. De la mijlocul săptămânii, temperaturile cresc, iar în weekend acestea vor ajunge în sud şi sud-est să fie mult mai mari decât normalul perioadei. La munte revin ninsorile.

Luni, 18 ianuarie, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul a -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în jumătatea nordică a ţării, unde pe suprafeţe mici va ninge slab, cu precădere în Transilvania, Moldova şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, îndeosebi în zona înaltã, iar ziua şi în sud-vest şi nord-est. Local, se va semnala gheţuş, iar dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă asociatã cu depunere de chiciură.

Conform meteorologilor, în Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -12…-10 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească, spre valori în jurul a -14 grade. Local se va semnala gheţuş.

Marţi,19 ianuarie, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă îndeosebi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 0 grade, uşor mai ridicate în Banat şi vestul Olteniei, iar cele minime între -12 şi -2 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei şi nordul Moldovei. Cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi înnorări şi local ninsori slabe în vest, centru şi nord, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă de -10…-8 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri, deşi valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul precedent, vremea va fi rece, dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -7 şi 2 grade. Vor fi înnorări temporare în jumătatea nordică a ţării, unde pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori, şi izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. În zonele joase se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, deşi valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul precedent, vremea va fi rece, dimineaţa şi noaptea. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -6…-3 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiţii de ceaţă.

Vă mai recomandăm şi:

Rareş Bogdan pune tunurile pe Ludovic Orban: Regret că nu i-am cerut demisia. Se crede lupul alpha. A dus la pierderea alegerilor

Un avion unic în Europa, de ultimă generaţie, a intrat în posesia României: „Sistemele de poziţionare dau precizia în zbor cu mai puţin de 2 centimetri“

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite