Explicaţiile medicilor după incidentul şocant în care un bărbat se târăşte în faţa spitalului: Nu este vina noastră, pacientul a plecat pe picioare de la UPU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea spitalului din Călăraşi a oferit explicaţii în legătură cu incidentul petrecut luni după-amiază FOTO I.S.
Conducerea spitalului din Călăraşi a oferit explicaţii în legătură cu incidentul petrecut luni după-amiază FOTO I.S.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi va acţiona în instanţa autorul filmuleţului realizat luni după-amiază deoarece imaginea instituţiei a avut de suferit. Conform dr. Viorica Gheorghiţă, medic-şef UPU, filmarea este denigratoare, tendenţioasă, o frântură dintr-un episod în care pacientului i s-au acordat toate îngrijirile medicale, nicidecum fiind abandonat în stradă.

Scandalul s-a iscat la spital după ce un pacient a fost filmat de un amator în faţa instituţiei târându-se sub ochii unui brancardier care pare să-l fi abandonat în stradă. Marţi la prânz, conducerea spitalului a explicat într-o conferinţă de presă cum au stat lucrurile, precizând că filmarea a fost realizată cu rea-voinţă. "Nu există nicio sincopă în evaluarea şi tratarea pacientului, a beneficiat de toate procedurile şi a fost examinat de un medic specialist. A plecat din Unitatea de Primiri Urgenţe pe picioare, declarând verbal că refuză tratamentul. Nu poţi să reţii un pacient dacă nu doreşte, nu ai cum. Nu este vina noastră, firma de pază nu-l poate reţine cu forţa. Mai mult decât atât, şi-a smuls branula şi a adresat injurii personalului medical. Este vorba despre un pacient în vârstă de 40 de ani, din Feteşti, aflat în stare de ebrietate, intoxicaţie acută, care a fost găsit căzut în stradă. Vom depune plângere împotriva celui care a postat filmuleţul. Pacientul a plecat pe picioare şi apoi s-a trântit pe jos văzând că este filmat", a precizat dr. Viorica Gheorghiţă.

De altfel, medicii s-au arătat revoltaţi de imaginile care au circulat în spaţiul public, menţionând că filmarea trebuia făcută de la început, ca să se observe cum a fost tratat pacientul în UPU. "Pacientul nu era în stare critică pentru a se putea interveni peste decizia lui. A hotărât să plece, a fost lăsat să plece. Mai mult, atunci când am fost anunţaţi că este pe jos, pe trotuar, un brancardier a fost trimis pentru a-l readuce la UPU, gândindu-ne că poate i s-a făcut rău între timp. Dânsul a refuzat. Realitate a fost prezentată trunchiat, s-a făcut un mic spectacol. Nu această este imaginea spitalului. Suntem suprasolicitaţi, se lucrează continuu şi suntem foarte puţini. Nu se face nicio deosebire între pacienţi, toţi sunt trataţi la fel de către personalul medical", a precizat dr. Georgiana Enache, medic primar diabetolog, purtător de cuvânt al Spitalului din Călăraşi.

Anchetă internă

Luni seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost demarată o anchetă internă după ce pe o reţea de socializare au apărut imagini surprinse de un amator în care apare un pacient ce pare a fi abandonat de un brancardier în faţa unităţii medicale. Deşi omul se deplasează cu greu, practic se târăşte pe trotuat, angajatul unitpţii medicale se întoarce cu spatele şi pleacă nepăsător.

Reprezentanţii unităţii medicale au explicat că bărbatul a venit la spital în stare de ebrietate şi a agresat medicii şi asistentele. "În legătură cu filmuleţul apărut, în această după amiază, în mediul virtual vă anunţăm că a fost declanşată o anchetă la nivelul spitalului judeţean Călăraşi. În cazul în care concluziile anchetei vor duce către existenţa unui comportament defectuos al angajatului spitalului (ceea ce ar reieşi din filmarea din spaţiul virtual), vă asigurăm că nu vom tolera astfel de comportamente, iar sancţiunile vor fi drastice. Încurajăm călărăşenii să sesizeze şi alte situaţii de acest gen, pentru că nu vrem să lăsăm ca imaginea instituţiei să fie afectată de cazuri punctual", a anunţat Consiliul Judeţean

La  scurt timp, reprezentanţii Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, dr. Carmen Sterea si dr. Viorica Gheorghita, au declarat că persoana filmată în faţa unităţii spitaliceşti era sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a dorit să coopereze cu personalul medical, şi-a smuls branula şi a adresat injurii la adresa medicilor. Persoana din filmuleţ este din judetul Ialomita şi nu suferă de vreo boală care să-i afecteze funcţiile locomotorii, au mai precizat medicii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite