VIDEO Doi buzoieni, cercetaţi pentru trafic cu fosfură de aluminiu, substanţa care a ucis doi copii în Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosfura de aluminiu, substanţa care a ucis doi copii din Iaşi, încă se tranzacţionează pe piaţa neagră. Peste 280 de recipiente care conţineau aproximativ 20 de kilograme de fosfură au fost ridicate în urma percheziţiilor efectuate, marţi, în judeţul Buzău.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Buzău au desfăşurat percheziţii la mai multe adrese de pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, unde există suspiciunea că se face trafic cu substanţe toxice.

În urma descinderilor, autorităţile au ridicat peste 280 de recipiente care conţineau aproximativ 20 de kilograme de fosfură de aluminiu. Este vorba despre un compus extrem de toxic, folosit de obicei că insecticid pentru recoltele de cereale.

Un bărbat de 39 de ani din Buzău şi altul de 46 de ani din localitatea Cernăteşti sunt bănuiţi de trafic şi vor fi audiaţi de procurori. Cercetările continuă pentru stabilirea provenienţei acestor substanţe.

Poliţiştii desfăşoară permanent activităţi pentru evitarea unor situaţii generatoare de risc pentru sănătatea populaţiei, dar şi a mediului. Legislaţia naţională prevede ca acest tip de substanţe să fie tranzacţionate, deţinute, transportate şi utilizate exclusiv de persoane juridice autorizate în acest sens ce deţin competenţele profesionale şi mijloacele de protecţie necesare.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite