Efecte în lanţ al erorilor sistemului "Big Brother" de pe şosele: Judecătoria Buzău este supraîncărcată de procesele Companiei de Drumuri
0În fiecare săptămână, pe mesele magistraţilor din Judecătoria Buzău ajung sute de plângeri contravenţionale, în care şoferii nemulţumiţi îşi argumentează în felul lor “nedreptatea” la care au fost supuşi din partea Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Ei contestă amenzile şi despăgubirile cu care s-au ales după ce au fost filmaţi de camera de la Mărăcineni.
Plângeri contravenţionale au ajuns din toată ţara, de la persoane fizice şi mai ales de la firme ale căror vehicule au fost surprinse “fără rovignetă” pe DN 2 E 85, la intrare pe podul Mărăcineni. Din cauza numărului mare de petenţi, instanţa buzoiană a ajuns să programeze termenele de judecată până anul viitor.
“În prezent sunt înregistrate 2.162 de cereri, plângeri contravenţionale, din totalul de 8.700 câte cauze sunt înregistrate de la începutul anului pe rolul Judecătoriei, deci peste 25 la sută. Săptămânal intră între 600 şi 900 de plângeri. E foarte greu pentru magistraţi şi déjà am ajuns cu termenele până în februarie 2012, în condiţiile în care am mărit şi competenţa pe fiecare judecător, ajungându-se la 40 de cauze intrate pe fiecare şedinţă. De asemenea, s-au înfiinţat complete cu competenţe de judecată în materie civilă pentru plângeri contravenţionale şi pentru judecătorii de la secţia penală”, ne-a declarat judecătorul Leontin Drăgulescu, de la Judecătoria Buzău.
Printre contestatarii proceselor verbale emise de Compania de Drumuri se află Hidroconstrucţia, Boromir şi Serviciul de Ambulanţă Buzău. “Am depus circa o sută de contestaţii pentru amenzi aplicate până în decembrie anul trecut vehiculelor de intervenţie. Culmea e că avem o maşină care a fost sancţionată şi de cinci ori în aceeaşi zi, deşi avea însemne vizibile pe ea şi trebuia scutită de la această măsură. Avem termene în instanţă programate între 9 mai şi până în noiembrie”, ne-a spus Ionuţ Nicolae, juristul Serviciului de Ambulanţă Buzău.
Potrivit acestuia, dacă instanţa nu va admite plângerea contravenţională, Ambulanţa va plăti peste 30.000 de lei, amendă şi despăgubiri.