Burgerul îndulcit cu miere, deliciul dintr-un restaurant buzoian
0Am început să punem preţ pe sănătate şi asta se vede cel mai bine în ceea ce mâncăm. În ultima perioadă, am înlocuit zahărul cu mierea, iar consumul de produse apicole a crescut cu 15 la sută. Patronii de restaurante s-au adaptat şi au început să folosească mai des mierea. Într-un local din Buzău, acest îndulcitor natural este folosit inclusiv la burgeri.
Burgerul aflat în meniul unui restaurant din Buzău ne este prezentat de chef Viorel ca fiind cel mai gustos din oraş.
Şi nu chifla neagră colorată cu cerneală de sepie îl face special, ci mierea folosită ca îndulcitor.
A devenit un obicei pentru bucătarii localului buzoian să îndulcească preparatele cu miere în loc de zahăr.
”Folosim miere la cam toate produsele, în funcţie şi de cerinţe, avem fresh-urile, sosurile şi burgerii. Au început oamenii să ceară să mănânce sănătos şi de aceea ne-am axat să folosim miere în loc de zahăr”, declară Dănuţ Beganu, proprietar restaurant Bhava.
Sursa I.B.
Burgerul de la Bhava se prepară în cel mult 15 minute, iar pe lângă principalele ingrediente, precum chifteaua din carne de vită, chifla, brânza topită şi un ou, ne mai trebuie câteva felii de castraveţi muraţi, roşii, o jumătate de ceapă roşie, tocată mărunt, şi câteva picături de Prosecco.
Mierea îşi găseşte rolul în preparat spre final, atunci când se trece la caramelizarea cepei.
”Se încinge uleiul, adăugăm ceapa, apoi proseco şi mierea de albine pentru a carameliza ceapa. Pentru un burger folosim o linguriţă de miere. Ceapa caramelizată se pune la sfârşit peste burger”, explică chef Viorel.
Sursa I.B.
La bar, mierea de albine este îndulcitorul preferat de cei mai mulţi dintre clienţii care comandă băuturi răcoritoare. Astfel, cocktail-urile cu fructe şi lămâie primesc mai mult decât dulceaţă.
”Folosim căpşuni, sirop de căpşuni şi lămâie, miere şi un mic decor. Adăugăm mierea, un îndulcitor natural. Limonada pe care am pregătit-o este cel mai cerut preparat al nostru deoarece conţine miere naturală şi are un gust deosebit”, spune Mălina, barmaniţa.
Sursa I.B.
Mierea este o sursă importantă de vitamina C, un antioxidant care întăreşte sistemul imunitar, şi de calciu, un mineral esenţial pentru sănătatea oaselor. În compoziţia mierii se găseşte şi fier, care contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular.
Mierea este în primul rând un energizant natural, spun nutriţioniştii, deoarece este foarte bogată în vitamine din complexul B, vitamine A, C, D, şi are conţinut ridicat de fosfor, potasiu, calciu şi magneziu.
“Se spune, şi pe bună dreptate, că mierea este alimentul care vindecă. Şi-a dovedit eficienţa în tratarea tusei şi răcelilor, în general, în ameliorerea şi vindecarea unele boli infecţioase sau bacteriene ale plămânilor. Este un tratament excelent pentru durerile în gât, laringite şi afecţiuni respiratorii, atât de răspândite în această perioadă friguroasă. Mierea este, de asemenea, benefică în tratarea afecţiunilor renale sau gastro-intestinale şi a celor cutanate“, a declarat pentru „Adevărul“ Anca Tene, specialist în nutriţie şi stil de viaţă sănătos, cofondator al programelor Green Therapy.
Mierea, consumată în combinaţie cu apă, creşte numărul celulelor roşii din sânge, mărind astfel capacitatea corpului de a combate în mod eficient bacteriile şi afecţiunile. În plus, un consum constant de miere combate infecţiile cu Salmonella şi Escherichia Coli.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO