Şedinţa CGMB nu a mai avut loc din lipsa cvorumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa extraordinară a Consiliului Generală a Municipiului Bucureşti (CGMB) programată pentru vineri, de la ora 12.00, nu a mai avut loc, în sală fiind prezenţi 20 de consilieri generali care nu au putut asigura cvorumul.

Şedinţa extraordinară a CGMB a fost convocată de consilierii ACL, pe ordinea de zi aflându-se patru proiecte, printre care cel pentru aprobarea studiului de oportunitate privind reorganizarea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) în societate şi atribuirea directă către societatea nou creată a contractului de alimentare cu energie termică.

La prezenţa efectuată înaintea deschiderii şedinţei au răspuns 20 de consilieri, neîntrunind cvorumul de 26 de consilieri.

După constatarea lipsei cvorumului, liderii de grup ai celor două partide, PDL şi PNL, au declarat că nu este vorba despre schimbarea majorităţii în consiliu, ci doar despre colegi care „nu au putut să vină sau au avut probleme medicale“.

„Doi dintre cei care nu au venit astăzi anunţaseră deja că nu pot ajunge, iar o a treia persoană este în spital. Nu se poate vorbi de schimbarea majorităţii la acest moment“, a declarat liderul consilierilor PNL din CGMB Cornel Pieptea, care a precizat că este vorba despre doi consilieri de la PDL şi unul de la PNL.

Pe de altă parte, liderul de grup al consilierilor PDL Mircea Raicu a precizat că, dacă vor fi consilieri care vor trece la alte partide, aşa cum le permite ordonanţa de urgenţă adoptată joi de Guvern, numele acestora vor fi făcute publice.

„Pe ordonanţa de urgenţă pe care partidul de guvernământ a înţeles să o dea şi să suspende pentru un număr 45 de zile aplicarea unei legi care reglementează un domeniu important, respectiv administraţia publică, rezultatele se văd azi: trei colegi au lipsit, Guvernul şi partidul de guvernământ şi-au atins obiectivul prin orice mijloace şi probabil că au reuşit să formeze o altă majoritate“, a declarat Mircea Raicu, liderul consilierilor PDL.
Totodată Mircea Raicu a precizat că primarul general al Capitalei Sorin Oprescu nu a convocat în luna august o şedinţă ordinară a CGMB „ceea ce înseamnă că nu a avut proiecte, deşi sunt peste 80 de proiecte suspendate de prefectură“.

De asemenea Raicu a explicat că, având în vedere că instituţia prefecturii Municipiului Bucureşti, prin subprefectul Mariana Câmpurean, a atacat toate proiectele votate în ultima şedinţă convocată de noua majoritate, s-a impus convocarea unei şedinţe extraordinare pentru vineri.

„La finalul săptămânii trecute doamna subprefect Mariana Cîmpurean a atacat ultima şedinţă CGMB în ansamblul ei şi practic toate hotărârile votate atunci au fost suspendate. În aceste condiţii, şi hotărârea privind transformarea RADET în societate fiind suspendată, am hotărât convocarea şedinţei extraordinare de azi (vineri - n.r.). Decizia PSD-ului de a nu participa la şedinţa extraordinară întârzie procesul transformării RADET din regie în societate şi pune Bucureştiul în imposibilitatea de a-şi respecta angajamentul“, a mai spus Mircea Raicu.

Guvernul a adoptat joi o OUG prin care primarii, preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii declaraţi supleanţi vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite