Prefectul Municipiului Bucureşti anunţă că a identificat soluţia pentru deblocarea situaţiei în cazul documentaţiilor de urbanism la nivelul Sectoarelor 2, 4 şi 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Greblă anunţă soluţii pentru deblocarea documentaţiilor de urbanism   FOTO Guvernul Romaniei
Prefectul Greblă anunţă soluţii pentru deblocarea documentaţiilor de urbanism   FOTO Guvernul Romaniei

Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă anunţă, într-un comunicat, că a identificat soluţia pentru deblocarea situaţiei în cazul documentaţiilor de urbanism la nivelul Sectoarelor 2, 4 şi 5.

El menţionează că la nivelul Municipiului Bucureşti trebuie să existe o colaborare instituţională strânsă între autorităţile administraţiei publice locale, astfel încât prevederile legale în vigoare să fie aplicate în mod unitar, în beneficiul cetăţenilor, îndreptăţiţi la o dezvoltare durabilă a oraşului.

Prefectul afirmă că, „întrucât de la începutul acestui an, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) ale Sectoarelor 2, 4 şi 5 au fost suspendate în instanţă la solicitarea unui ONG, până la soluţionarea cauzei, la nivelul autorităţilor locale, nu a existat o abordare unitară cu privire la procedurile administrative incidente”.

Astfel, unele primării au continuat procedurile de autorizare pentru solicitările care le-au fost adresate până la data când PUZ-urile au fost suspendate de instanţă. Alte autorităţi publice locale au considerat că şi pentru aceste solicitări nu pot continua procedura de autorizare, fiind create, astfel, blocaje în activitatea de urbanism şi amenajare teritorială. În aplicarea legii şi ca urmare a suspendării PUZ-urilor pe cale jurisdicţională, considerăm că autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să continue procedura pentru eliberarea autorizaţiilor de construire pentru toate solicitările înregistrate la primării până la data suspendării PUZ-urilor. În fundamentarea măsurii a fost avut în vedere şi punctul de vedere exprimat de Inspectoratul de Stat în Construcţii – I.S.C., ca urmare a unei solicitări primite de la Primăria Sectorului 5”, spune Toni Greblă.

Prefectul anunţă că astăzi, 06.06.2022, au fost transmise celor trei primării sus-menţionate adrese corespunzătoare.

„La nivelul Municipiului Bucureşti trebuie să existe o colaborare instituţională strânsă între autorităţile administraţiei publice locale, astfel încât prevederile legale în vigoare să fie aplicate în mod unitar, în beneficiul cetăţenilor, îndreptăţiţi la o dezvoltare durabilă a oraşului”, mai spune Greblă. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

#DeNetestat - Campanie naţională pentru eliminarea testelor de verificare a virginităţii. Psiholog: Este o examinare invazivă şi intruzivă

Firea: Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic / Replica primarului general: Incompetenţa ar trebui să fie prilej de reflecţie

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite