Pasajul Piaţa Presei va fi gata în primăvara anului viitor. Costurile lucrării se ridică la circa 18 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu a anunţat că pasajul va fi gata în primăvara anului viitor FOTO Marian Iliescu
Oprescu a anunţat că pasajul va fi gata în primăvara anului viitor FOTO Marian Iliescu

Lucrările de la Pasajul subteran Piaţa Presei Libere urmează să se încheie în primăvara anului viitor, după cum a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Costurile lucrărilor se ridică la circa 18 milioane de euro.

Şantierul pentru construirea Pasajului rutier Piaţa Presei, un proiect criticat de organizaţiile pentru protecţia mediului, ar trebui să se încheie în luna martie a anului viitor, după cum a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Conform proiectului, pasajul rutier de la Piaţa Presei Libere va avea o lungime de 550 de metri şi va fi construit în formă de „Y“, fiind proiectat cu două ieşiri. „Intrarea se va face dinspre Fântâna Mioriţa, pe zona din dreapta a Şoselei Bucureşti - Ploieşti. Una dintre ieşiri va fi spre Şoseaua Kiseleff, în dreapta benzii de mers către Arcul de Triumf, iar cea de-a doua ieşire va fi către Bulevardul Mărăşti“, explicau la debutul lucrărilor specialiştii din Primăria Capitalei. 

Zeci de copaci defrişaţi

Pentru realizarea pasajului, au fost tăiaţi circa 50-60 de arbori din zonă, potrivit oficialilor din cadrul Primăriei Generale.

„După finalizarea lucrărilor, se vor planta copaci în zona respectivă. Nu defrişăm sub nicio formă, probabil că, la final, vom avea mai mulţi copaci plantaţi decât la început“, declara, la scurt timp după deschiderea şantierului directorul Direcţiei de Transporturi, Ion Dedu.

Noul pasaj va permite subtraversarea zonei pe orice direcţie, urmând să facă legătura dintre transportul public de suprafaţă, respectiv linia de tramvai şi liniile de autobuze, cu staţia viitoarei magistrale de metrou spre Otopeni. Pentru ca bucureştenii care trec prin zonă cu maşina să nu fie afectaţi de lucrări, reprezentanţii municipalităţii au anunţat că vor lucra etapizat, iar circulaţia se va desfăşura în condiţii optime, cu mici restricţii.

Activiştii de mediu: „Este un pasaj inutil”

Reprezentanţii Organizaţiei Neguvernamentale „ECO-CIVICA” au declarat, pentru „Adevărul”, că sunt total împotriva realizării pasajului, fiind unul prea costisitor şi cu efecte negative asupra zonei, una foarte veche şi frumoasă a Capitalei.

„Este atacată în instanţă această lucrare. Noi nu suntem de acord cu realizarea pasajului, pentru că investiţia nu se justifică. Acolo nu ai voie să tai nici măcar o rămurică, dar ei au în plan să taie sute de copaci într-o zonă istorică”, susţine Dan Trifu, vicepreşedintele ONG-ului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite