Nicușor Dan: Contractul de reparații pentru 14 locuri de joacă din 4 parcuri a fost atribuit

0
0

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, printr-o postare publicată pe Facebook că a fost acordat primul lot din contractul de reparații pentru 14 locuri de joacă din patru parcuri bucureștene, conform Agerpres.

Loc de joaca
Nicușor Dan susține că lucrările vor începe „în cel mai scurt timp”. Foto: Facebook/ Nicușor Dan

Conform edilului, lucrările vor începe „în cel mai scurt timp”. 

„Primele lucrări vor viza cele 4 locuri de joacӑ din Parcul Circului, urmând ca ulterior să se intervină şi pentru reparaţia celorlalte 10, astfel: 4 locuri de joacӑ în Parcul Tineretului, 5 locuri de joacӑ în Parcul Regele Mihai I şi 1 loc de joacă în Parcul Bordei. 

Avem promisiunea din partea contractantului că reparaţiile se vor realiza cu celeritate. De asemenea, săptămâna viitoare estimăm desemnarea câştigătorului şi pentru Lotul II al acestei licitaţii. În cadrul celui de-al doilea lot se vor executa lucrările de turnare tartan pentru locurile de joacă amintite mai sus. Pentru celelalte 25 de locuri de joacă uzate material şi moral, ALPAB, care este în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, lucrează în prezent la o altă procedură, acestea urmând să fie înlocuite în integralitate", se arată în postarea publicată de Nicuşor Dan. 

Conform primarului Capitalei, locurile de joacă din parcurile care se află în administrarea ALPAB au fost amplasate în perioada 2005-2011, având o durată de viaţă normată de 8 ani. De la amplasarea acestora şi până acum nu au mai fost acordate fonduri pentru reparaţii. 

Viceprimarul Horia Tomescu a transmis în luna septembrie că ALPAB lansează licitație pentru lucrări de reparații la 14 locuri de joacă, valoarea apreciată a acordului cadru fiind cuprinsă între 3,5 și 13,9 milioane de lei, fără TVA. 

Intervalul de timp în care se desfășoară acordul-cadru este de 24 de luni. Viceprimarul indica într-o postare publicată pe Facebook că este vorba despre lucrări de reparații în parcurile ALPAB, unde accesul a fost restricționat publicului în aprilie. 

Tomescu a menționat în luna mai, într-un interviu acordat Agerpres, că în parcurile ALPAB există 40 de locuri de joacă, amenajate în 2010. 

 „De atunci nu a mai existat nicio reparaţie la ele, nicio investiţie. În bugetul din martie le pusesem pe linie de investiţie pe toate cele 40, dar asta ar fi însemnat o perioadă de un an şi jumătate de studiu de fezabilitate, proiect tehnic. Intenţionam să schimbăm conceptul acestor locuri de joacă, să le desenăm altfel, să spun aşa, să le proiectăm un pic altfel. Între timp, cei de la Protecţia Consumatorului au venit şi au constatat că sunt deteriorate. Las la o parte partea politică a controlului, dar am regândit strategia pentru aceste locuri de joacă şi 15 dintre ele vor fi făcute pe reparaţii curente, deci practic reparate elementele din locul de joacă, dar fără a schimba conceptul, urmând ca la celelalte să gândim o soluţie de dotări", a afirmat Tomescu.   

București


Ultimele știri
Cele mai citite