Unde putem schia în acest weekend. Cele mai multe pârtii deschise sunt în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune condiţii de schi sunt în Poiana Braşov. Pe Valea Prahovei sunt închise o parte dintre pârtii. Mai puteţi schia la Cavnic, dar şi în Covasna şi Harghita.

În Poiana Braşov, în acest weekend se poate schia pe următoarele pârtii: Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pârtia Lupului partea superioară (2,62 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. Administratorii domeniului schiabil dau asigurări că în weekend se va putea schia şi pe partea inferioară a pârtiei Lupului. Va rămâne închisă doar partea inferioară a pârtiei Subteleferic. De asemenea pe pârtia Bradul se poate schia şi în nocturnă.

Au fost puse în funcţiune şi instalaţiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă: telegondola, telescaun Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadionului. Stratul de zăpadă este 100 de cm în partea superioară a Masivului Postăvaru şi 40-60 de cm în partea inferioară.

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel. Echipamentul de schi se închiriază cu 35-40 de lei. 

Turiştii sunt aşteptaţi pe pârtia Clăbucet Foto.Adevărul

La Predeal se poate schia deocamdată doar pe Pârtia Clăbucet (2400 de metri) şi variantele sale, deoarece în staţiune nu există instalaţie de producere a zăpezii artificial. Pârtia este deschisă până la ora 22.00 deoarece are şi instalaţie de nocturnă. Stratul de zăpadă măsoare 40 de cm. Pârtia dispune de teleschi, iar un skipass pentru o zi costă în medie 150 de lei. Echipamentul de schi se inchiriază cu 35-40 de lei. 

Vremea nu a fost darnică cu Calea Prahovei

Chiar dacă la Sinaia sunt 16 pârtii, multe dintre ele la altitudine, în staţiune nu este zăpadă suficientă pentru a se schia în condiţii bune. Este deschisă doar pârtia Gondolă, cea mai nouă din staţiune. Este o pârtie de 150 de metri deservită de schilift. O urcare costă 5 lei. Stratul de zăpadă este de 25 de cm.

La Buşteni se schiază doar pe pârtia Kalinderu 1 (1390 m) şi Kalinderu 2 (1300 m). Stratul de zăpadă măsoară aici 30 de cm, iau schipass-ul epstru o zi costă 140 de lei.

La Azuga se poate schia în condiţii bune pe pârtia Cazacu Teleski (400 metri) şi Cazacu Variantă (1420 de metri). Stratul de zăpadă măsoară 25 de cm. O cartelă care oferă 3 urcări cu teleschiul costă 20 de lei, iar o cartelă cu 10 urcări costă 45 de lei. Echipamentele schi se pot închiria pe Valea Prahovei cu preţuri cuprinse între 30 şi 40 de lei. 

image

Schi ieftin în Covasna şi Harghita

La doar 30 de km de Braşov, în Covasna puteţi găsi alte două pârtii de schi. Una de 1000 de metri pentru schiorii avansaţi, dar şi una de dimensiuni mai reduse, respective 400 de metri pentru începători. Pârtiile au teleschi şi nocturnă şi sunt deschide până la ora 21.00. De asemenea în Covasna studenţii şi pensionarii cu 50% reducere. Preţurile pentru teleschi sunt de 2 lei, o urcare pe pârtia mică şi 3 lei, pe pârtia mare. Se fac şi abonamente pentru un weekend întreg, iar acesta costă 60 de lei. 

Şi la Şugaş Băi, o staţiune aflată la 8 kilometri de Sfântu Gheorghe,  există o pârtie de 500 de metri cu teleschi şi nocturnă.  O urcare cu teleschiul costă 3 lei, dar există şi abonamente care pleacă de la 10 lei pentru patru urcări şi pot ajunge la 50 de lei pentru 30 de urcări. Abonamentele sunt valabile 100 de zile. În Covasna echipamentul de schi se închiriază cu 25 de lei.

Şi în Harghita există o pârtie de schi de 500 de metri. Are telechi şi nocturnă. În zonă este polul frigului, astfel că aici poate fi găsită zăpadă până în luna aprilie. Până la ora 16.00 skipass-ul pentru trei urcări costă 8 lei. Pentru 12 urcări veţi plăti 25 lei, pentru 20 de ture, 35 de lei, iar pentru 30 de urcări , 45 de lei. Dacă vreţi să schiaţi seara, după aprinderea nocturnei, veţi scoate din buzunar între 10 şi 50 de lei, în funcţie de skipass-ul pe care doriţi să-l achiziţionaţi. Un echipament complet de schi se poate închiria cu 30 de lei. 

Condiţii excelente de schi la Cavnic, în Maramureş

Se schiază în condiţii foarte bune la Cavnic, unde sezonul de schi s-a deschis mai devreme anul acesta. Stratul de zăpadă măsoară peste 1 metru la pârtia Roata şi 50 cm la Rainer 1. Doar 20 cm la Rainer 2 şi 60 cm la Pârrtia Albastră. Telescaunul funcţionează de la 9.00- 21.00, excepţie 31 decembrie , când funcţionează de la 9.00-16.00 şi 1 ianuarie, când programul este de la  13.00-21. 00. Preţul este de 30 de lei/oră, 10 lei/două urcări sau 90 de lei/zi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite