Remedii naturale împotriva înţepăturilor de insecte. Cum putem scăpa rapid de mâncărimea neplăcută şi de umflături
0Cu toţii au fost înţepaţi vara de ţântari, albine sau păianjeni. Uneori locul înţepăturii se umflă foarte tare, dar cea mai neplăcută este senzaţia de mâncărime. Există remedii naturale care ne pot scăpa de umflături şi mâncărimi.
Remediul universal pentru a scăpa de senzaţia de mâncărime este coaja de banană. „ Înţepăturile de ţânţari pot fi extrem de neplăcute, iar senzaţia de mâncărime ne crează un mare discomfort. Coaja de banană ne poate scăpa de senzaţiile neplăcute. Aplicaţi o coajă de banană direct pe locul înţepăturii şi lăsaţi-o acolo cam două ore. Aşa veţi scăpa de mâncărimi şi nu veţi mai avea dorinţa de a vă scărpina şi se a vă face răni“, spune homeopatul Mihaela Naste.
Gheaţă, pastă de dinţi şi bicarbonat pentru reducerea umflăturilor
Dacă zona în care aţi fost înţepaţi se umflă luaţi imediat măsuri. „Gheaţa este foarte eficientă şi reduce inflamaţia. La fel şi bicarbonatul de sodiu. Acesta trebuie diluat în apă şi aplicat precum o o cremă. Va reduce rapid umflăturile şi nu vor mai apărarea mâncărimile neplăcute. Şi pasta de dinţi este foarte eficientă deoarece conţine fluor, care este cunoscut ca un antiinflamator “, mai spune specialistul.
Pătrunjel şi ferigă împotriva înţepăturilor de albine
Unele dintre cele mai neplăcute înţepături sunt cele de albine. Sunt foarte dureroase şi de multe ori locul se umflă imediat. „Dacă aţi fost înţepaţi de albine atunci este bine să scoateţi imediat acul. Apoi frecaţi locul cu frunze de pătrunjel sau cu frunze de ferigă. Aceste remedii sunt eficiente atât împotriva durerii, dar şi a inflamaţiei locale“, mai spune homeopatul.
Dezinfectanţi naturali
Pe lângă umflături şi senzaţia de mâncărime, înţepăturile de insecte pot duce la infectarea pielea. „Gălbenelele sau salvia funcţionează ca un dezinfectant natural. Aplicaţi ceai de gălbenele sau de salvie peste locul înţepăturii după ce pielea a fost curăţată. Repetaţi operaţiunea timp de 3-4 zile şi aşa veţi scăpa de riscul de infecţie. Foile de ceapă sau usturoiul acţionează şi ele ca un antibiotic natural şi pot preveni infecţia“, mai spune medicul.
Levănţică şi muşeţel împotriva înţepăturilor de păianjeni
Dintre toate înţepăturile de insecte cele de păianjen au tendinţa să se umfle cel mai tare, iar vindecarea locului poate dura chiar şi două săptămâni. „Uleiurile esenţiale de muşeţel sau de levănţică sunt eficiente împotriva muşcăturilor de păianjen. Dacă aplicaţi zilnic 3-4 picături la locul înţepăturii veţi scăpa de durere, de mâncărime, dar veţi preveni şi umflarea excesivă a zonei“, mai spune specialistul.
Înţepăturile de insecte, mai ales cele de albine sau păianjeni, pot fi foarte periculoase în cazul persoanelor alergice. Pot apărea probleme respiratorii sau chiar şoc anafilactic. Dacă observaţi anumite simptome cum ar fi respiraţia îngreunată sau ameţeli este bine să mergeţi rapid la medic.
Citiţi şi:
Cinci ingrediente naturale care îţi iau durerea cu mâna - sfaturile medicului
Leacurile naturale care te ţin departe de afecţiunile renale. Ce soluţii oferă specialiştii