Primul bloc de piatră de pe DN 10, Buzău - Braşov, a fost dinamitat de pirotehnişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au dinamitat, marţi după-amiază, primul bloc de piatră care a căzut de pe versanţi pe drumul naţional 10 Buzău - Braşov, traficul în zonă fiind în continuare blocat. 

Potrivit şefului ISU Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, unul dintre blocurile de piatră care blochează DN 10 a fost dinamitat. După detonare, drumarii au intervenit în zonă pentru a degaja carosabilul de bolovanii mai mici.

Citeşte şi: DN 10, Braşov-Buzău, blocat de o stâncă mare cât un camion

Ulterior, vor avea loc şi alte dinamitări ale stâncilor masive care blochează drumul spre Braşov.

Conform sursei citate, lucrările în zonă vor fi oprite odată cu lăsarea serii, urmând ca acţiunea de degajare a şoselei să fie reluată miercuri dimineaţă.

Pe timpul nopţii, în zonă vor rămâne muncitori care vor perfora blocurile de stâncă pentru ca dimineaţă să fie introdusă din nou dinamită, iar rocile să fie sfărâmate.

Specialiştii nu pot înainta un termen la care se va relua circulaţia pe DN 10 Buzău - Braşov, însă situaţia nu va reveni la normal mai devreme de trei zile.

Circulaţia pe DN 10 Buzău-Braşov este blocată de marţi, de la ora 06.00, la km 84+5000, în zona barajului de la Siriu.

Pentru degajarea drumului se vor face mai multe detonări controlate. Volumul de piatră care s-a desprins de pe versantul muntelui şi a ajuns pe carosabil depăşeşte două mii de metri cubi, iar bucăţile căzute pe ambele sensuri de mers au dimensiuni uriaşe, neputând fi îndepărtate cu utilajele de la drumuri naţionale.

Operaţiunea de dinamitare a stâncilor este extrem de periculoasă, trepidaţiile putând provoca desprinderea altor blocuri de piatră.

Şoferii care vor să ajungă la Braşov trebuie să se îndrepte din punctul Poieni, comuna Cislau, prin Vălenii de Munte şi apoi prin Cheia.

Pe DN 10 Buzău-Braşov, în zona localităţii Siriu au loc frecvent astfel de fenomene. În fiecare primăvară când apare fenomenul de îngheţ-dezgheţ rocile se desprind de pe versantul aflat pe marginea drumului şi alunecă pe carosabil, blocând circulaţia. De asemenea, atunci când plouă mai puternic stâncile ajung pe şosea, punând traficul în pericol.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite