PORTRET Ana-Maria Mititelu: „Când dansez simt că plutesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra practică dansul de performanţă de doi ani, iar cel mai mult îi place valsul. Alături de partenerul ei de dans, Ana-Maria a participat la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale.

Ana-Maria a venit la Braşov când avea 10 ani, iar dansul de performanţă l-a început acum doi ani, la vârsta de 12 ani. Decizia de a face dansuri spune că a luat-o singură.

M-a întrebat mama ce mi-aş dori să fac pe lângă şcoală. Aşa că am avut de ales între a cânta şi a dansa, două activităţi care mă atrăgeau tare mult. Am ales dansul", mărturiseşte eleva de clasa a VIII-a.

Chiar dacă nu a avut până atunci contact cu lumea dansului, Ana-Maria a ştiut că asta este exact ceea ce i se potriveşte. Odată ce a „gustat" din miracolul dansului, fata şi-a propus să „plutească" pe ring, în lumina reflectoarelor.

image

A vrut să danseze ca la televizor

Decizia de a dansa a luat-o după ce a urmărit mai multe concursuri de dans, la televizor. „După ce am văzut că se poate dansa atât de frumos, mi-am propus să fac acelaşi lucru. De atunci, iau lecţii de dans pentru a-mi perfecţiona stilul", a declarat braşoveanca.

image

 Ana-Maria spune că cel mai mult îi plac rochiile lungi, care îi oferă o notă de eleganţă. „Când dansez standard, de exemplu vals vienez, simt că plutesc ca un fulg de nea în bătaia vântului. Asta datorită muzicii care te introduce în acea stare. Îmi plac mult şi dansurile latino-americane, unde ritmul şi pasiunea se îmbină într-un mod plăcut", spune tânăra.

Chiar dacă aproape în fiecare după-amiază este ocupată cu dansurile, Ana-Maria ştie să se concentreze şi asupra învăţăturii. „De obicei am antrenamente zilnic. Lunea, marţea şi vinerea o oră jumătate antrenament de grup, iar miercuri şi joi ne antrenăm singuri sau avem ore private. Niciodată nu uit de învăţătură şi mă străduiesc să fiu o elevă exemplară", explică talentata braşoveancă.

Premii care i-au recompensat efortul

După atâta muncă, au apărut şi premiile. Ana-Maria a obţinut de două ori locul V la Cupa Alessia Dance Bucureşti şi la cupa Mirajul Dansului Sibiu, două locuri IV la Concursul Naţional de Dans Sportiv Dance Art, desfăşurat la Târgu Mureş şi la Cupa Phoenix Bucureşti şi un bine meritat loc III la Concursul Naţional Napoca Dance Festival.

image

Participările sale nu s-au limitat doar la nivel naţional. Fata a participat la concursul internaţional Transylvania Grand Prix, desfăşurat în România, unde a reuşit să danseze în sferturile de finală.

Şi Ana-Maria spune că nu se opreşte aici. Ea speră să participe la tot mai multe concursuri naţionale şi internaţionale şi să câştige tot mai multe premii.

Întrebări şi răspunsuri:

image

Care sunt concursurile pentru care te pregăteşti în prezent?

Sper ca în toamnă să particip împreună cu partenerul meu, Mircea Ioaneş, la Cupa României la dans şi să intrăm în primii şase, ceea ce ar însemana o medalie. Sperăm să concurăm la German Open, la grupa de juniori şi îmi doresc ca într-o zi să ajung să dansez la Campionatul din UK, un concurs la nivel mondial, foarte puternic", spune tânăra hotărâtă să facă performanţă în dans.

Care este ţelul tău în ceea ce priveşte dansul?

Sincer, pe viitor mi-aş dori să devin o dansatoare de excepţie sau un instructor bun de dans. De asemenea, mi-am propus să devin un avocat bun.

 Ce-i place:

„Îmi place să ies afară cu prietenii şi să merg la film sau undeva cu familia. Ador prăjiturile, dar de multe ori prefer fructele pentru că sunt sănătoase şi ne dau vitaminele de care avem nevoie zilnic".

Ce nu-i place:

„Singurul lucru pe care nu-l suport este să pierd timpul. Ştiu că fiecare secundă este preţioasă şi că trebuie să o folosim cât mai constructiv".  

Profil

NĂSCUTĂ: 5 august 1996, Sulina, Tulcea

FAMILIE: locuieşte cu părinţii şi are un frate

STUDII: elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Generală Nr. 2, Braşov

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite