Mişcarea face minuni asupra creierului. Beneficii ale simplului mers pe jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea are aproape acelaşi efect asupra creierului ca şi sexul. În plus, mişcarea ne menţine sănătoşi şi este o adevărată terapie pentru copii, care sunt mai fericiţi şi au mai multă încredere în ei.

Mişcarea este extrem de importantă pentru un organism sănătos. Este foarte bună pentru inimă, creier şi muşchi. „Mişcarea are aproape acelaşi efect asupra creierului pe care îl are şi sexul. În momentul în care facem sport creierul secretă endorfine, responsabile de starea de fericire, de starea de bine. Automat persoanele care fac mişcare se vor simţi mai optimiste şi mai pline de energie“, spune medicul internist Florin Tudor.

Medicii spun că 30 de minute de mişcare pe zi sunt esenţiale pentru sănătate. Ultimele studii arată că oamenii care fac mişcare trăiesc în medie cu 10 ani mai mult decât persoanele sedentare. „Simplul mers pe jos este foarte bun pentru persoanele care nu au răbdare sau voinţă să meargă la sală. Mergeţi pe jos la serviciu şi întoarceţi-vă pe jos, dacă distanţa nu este foarte mare. O jumătate de oră de mers pe jos este benefică şi pentru musculatură, dar şi pentru oxigenarea bună a creierului. Veţi vedea că performanţele la locul de muncă se îmbunătăţesc. De asemenea, dacă staţi la un etaj superior nu luaţi liftul. Urcaţi şi coborâţi pe scări. Durează câteva minute pe zi. Dacă după două-trei etaje începeţi să gâfâiţi, este clar că trebuie să vă îmbunătăţi condiţia fizică“, mai spune medicul.

Sporul este vital pentru copii

Sportul este o adevărată terapie pentru cei mici. Copii care fac sport sunt mai relaxaţi, au mai multă încrede în ei şi sunt mai disciplinaţi.

„Copiii care fac sport sunt mai fericiţi, mai relaxaţi. Este dovedit ştiinţific că sportul previne depresia şi este deja folosit în multe terapii. Copiii care fac sport au o încredere de sine mult mai bună. Devin mai responsabili, pentru că au un program. Pentru că au mai multă încredere în ei, copiii care fac sport pot avea şi rezultate mai bune la şcoală. De asemenea, se dezvoltă armonios fizic. Chiar dacă pare subiectiv, trăim într-o lume în care aspectul fizic contează mult. Copiii care au probleme de disciplină au automat şi probleme de socializare. Îşi fac greu prieteni şi sunt singuratici. Este recomandat să facă un sport de echipă. Astfel îşi vor dezvolta abilităţile de socializare, îşi vor face prieteni de vârsta lor, vor învăţa să fie mai disciplinaţi, mai independenţi şi mai deschişi cu cei din jur“, spune psihologul Ana Maria Ruşizan.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite