Constructorul podului de la intrarea unei școli din Brașov spune că acesta nu-i pune în pericol pe copii

0
Publicat:

O firmă a construit un pod despre care directoarea unei școli din Brașov spune că îi pune în pericol pe elevi. Constructorul spune că podul nu este pe proprietatea școlii și nu există pericol

Podul de la Școala 6 „Iacob Mureșianu” din Brașov FOTO Radio România Brașov FM
Podul de la Școala 6 „Iacob Mureșianu” din Brașov FOTO Radio România Brașov FM

Un pod din lemn a apărut în timpul mini vacanței de 1 Mai și Paște la Școala Gimnazială numărul 6 din Brașov. Directoarea școlii a acuzat faptul că elevii sunt puși în pericol de construcție în momentul în care intră în curtea școlii sau ies din curte spre stradă.

Firma care a realizat construcția a transmis un punct de vedere.

Terenul la care se face referire și care este calificat de către conducerea școlii ca fiind ,,curtea școlii” nu se află în proprietatea unității de învățământ, ci este, în fapt și în drept, parte a imobilului situat în strada Mureșenilor nr. 27, aflat în proprietatea Fundației Statusul Romano-Catolic din Transilvania. Societatea noastră a încheiat cu această fundație un contract de locațiune în baza căruia avem un drept de folosință exclusivă pentru 48 de ani cu privire la imobilul situat în strada Mureșenilor nr. 27.

În mod similar, treptele de acces către suprafața de teren mai sus menționată sunt de asemenea amplasate pe imobilul deținut de societatea noastră și nu fac parte din proprietatea publică ori din proprietatea privată a Școlii Gimnaziale nr. 6.

Cu toate acestea, o suprafață de teren de 300 mp din imobilul deținut de noi a fost folosită, de mai bine de trei ani, de către Școala nr. 6 „Iacob Mureșianu” în vederea asigurării desfășurării orelor de sport și a timpului de recreație a elevilor. Până la acest moment nu a fost încheiată o convenție în acest sens, iar Școala nr. 6 „Iacob Mureșianu” nu are niciun drept real sau personal asupra imobilului în discuție ori vreun drept de acces legal sau convențional.

În baza discuțiilor avute cu Consiliul de administrație al școlii, am înțeles nevoia unității școlare de a folosi o parte din terenul nostru pentru activitățile desfășurate cu elevii, sens în care nu ne-am opus ca școala să folosească terenul în vederea desfășurării de activități școlare”, au transmis reprezentanții HUB 2068.

Reprezentanții firmei spun că trecerea în cauză este integral pe terenul proprietății de pe strada Mureșenilor nr. 27, iar zidul despre care directoarea școlii spune că a fost dărâmat se află și el în integralitate pe aceeași proprietate. Acesta nu a fost dărâmat, potrivit declarației constructorului, „ci a fost realizată doar o redeschidere a unei căi de acces care fusese închisă fără drept de către Școala nr. 6 anterior preluării imobilului de către societatea noastră”.

HUB 2068 mai spune că, în 2004, școala a profitat de pasivitatea administratorilor și a făcut mai multe amenajări pe terenul prorpietății, fără vreun acord. De asemenea, HUB 2068 spune că podul construit nu reprezintă vreun pericol pentru elevi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov a precizat, în momentul acuzațiilor aduse de conducerea școlii, că nu există autorizație de construire în acel perimetru, motiv pentru care Poliția Locală Brașov a depus o plângere penală.   

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite